Google’ın ilk günlerinde firmaya garajını açan Susan Wojcicki YouTube’un yeni CEO’su oldu

Google’ın ilk günlerinde firmaya garajını açan Susan Wojcicki YouTube’un yeni CEO’su oldu

Bir süredir teknoloji dünyası Microsoft’un yeni CEO’sunun kim olacağına dair tahminler yürütüyordu. Bu soru çok kısa bir süre önce yanıtını buldu ve Satya Nadella Microsoft’taki yeni görevine resmen başladı.

Bu sırada yeni bir CEO ataması haberi de Google tarafından geldi. Sizlere dün de aktardığımız söylentiler Susan Wojcicki’nin uzun süredir bu görevde bulunan Salar Kamangar’dan sonra YouTube’un yeni CEO’su olacağı yönündeydi.

Bu iddialardan kısa bir süre sonra Google tarafından doğrulanan habere göre şirketin 16. elemanı ve ilk günlerindeki destekleriyle firma için özel bir yere sahip olan Susan Wojcicki YouTube’ın yeni CEO’su oldu…

Google tarafından 2006’da satın alınan YouTube’da CEO görevini uzun süre kurucularından Chad Hurley üstlenmişti. 2010 yılında ise ayrılmasının ardından bu pozisyona Google’ın 9. çalışanı olan Salar Kamangar atanmıştı.

Dünyanın en popüler video paylaşım sitesi YouTube’un yeni CEO’su Susan Wojcicki ise şirketin 16. çalışanı. Daha önce Google’da reklam ve ticaret departmanında yönetici konumunda bulunan Wojcicki kadar evinin garajı da ünlü. O garaj 1998 yılında Google’ın ilk çalışma alanı olarak kullanılıyordu.

Kamangar gibi reklam tarafındaki bir geçmişe sahip olan Wojcicki’nin bu pozisyona gelmesi ile birlikte YouTube’da ani ve büyük değişiklikler yaşanması beklenmiyor. Larry Page’in konuyla ilgili yaptığı açıklama da Wojcicki’nin en azından bir süre için YouTube’un var olan ivmesini korumak için çalışacağını işaret ediyor.

Fakat her geçen gün Google için daha da önemli bir alan haline gelen video konusunda önümüzdeki dönem Wojcicki’nin yeni ve dikkat çekici atılımlar yapması da sürpriz olmayacaktır...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.