Pandora, Apple rekabetine rağmen, 2013'ün son çeyreğinde gelirlerini artırdı

Pandora, Apple rekabetine rağmen, 2013'ün son çeyreğinde gelirlerini artırdı

Online radyo servisi Pandora, 2013 yılına ait dördüncü çeyrek finansal sonuçlarını duyurdu. Pandora'nın sonuçlarının Apple'ın geçtiğimiz Eylül ayında yayınına başladığı iTunes Radyo servisinden nasıl etkileneceği merak konusu olmuştu. Hatta, iTunes Radyo yayının başlayacağı haberi Pandora'nın hisselerini yüzde 18 oranında düşürmüştü.

Paylaşılan sonuçlara göre, Pandora 2013 yılı toplam gelirlerini  bir önceki yıla göre yüzde 56 oranında artırarak 637.9 milyon dolarla kapattı. Kullanıcıların Pandora'da müzik dinleme süreleri ise bir önceki yıla göre yüzde 23 oranında artarak, toplam 16.7 milyar saate yükseldi.  iTunes Radyo'nun açılmasından sonraki döneme denk gelen dördüncü çeyrek sonuçları da Pandora'nın güçlü bir performans sergilediğini gösteriyor.

Şirket dördüncü çeyrek sonunda gelirlerini bir önceki yıla göre yüzde 52 oranında artırarak, 200.4 milyon dolara yükseltti. Buna karşılık Pandora kullanıcıları dördünçü çeyrekte toplam 4.54 milyar saatlik yayın dinlediler. Bu geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 16'lık bir artış demek olsa da, gelirlerindeki dramatik yükselişe karşılık sönük kalan bir bir oran.

Pandora'nın temel gelir kaynağı olan reklamlarda da başarılı bir seyir izlediği göze çarpıyor. Şirket, reklam gelirlerini yıllık yüzde 39 oranında artırarak 162 milyon dolara yükseltti.

Pandora'nın bu güçlü performansı sürüdürüp sürdüremeyeceği ise muallak. Şirketin bir sonraki dönem için gelir tahminleri beklenenlerin altında. Pandora 2014 ikinci çeyreği için hisse başına 14-16 cent zarar ve 170-176 milyon dolar gelir bekliyor.

Şirket tarafından bugün gelen bir diğer önemli haber daha var. Pandora bağımsız çalışan müzisyenlere de kapıyı araladı. Open Music Submission Process adıyla tanımlanan yeni süreçte müzisyenler kendi şarkılarını www.submit.pandora.com adresi üzerinden Pandora'ya yükleyebilecekler.

Oldukça çalkantılı bir dönemden geçen Pandora geçtiğimiz Eylül ayında Brian McAndrews'i yeni CEO'su olarak atamıştı. Online ve mobil müzik servislerinin gittikçe yaygınlaşmasına karşın şirket şimdiye kadar gelirlerini tutarlı bir biçimde artırmayı başardı. Pandora 2011 yılında halka açılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.