Ajanslar ve markalar Vine hakkında ne düşünüyor? [infografik]

Ajanslar ve markalar Vine hakkında ne düşünüyor? [infografik]

Ağustos ayında Vine'ın 40 milyon üyeye ulaşmasıyla birlikte Vine'ı markalar nasıl kullanıyor? sizinle paylaşmıştık. Geçen süreçte Vine'ın üye sayısındaki artış hakkında resmi bir açıklama yapılmamasına karşın, Vine odağını daha genişletirsek Twitter'da etkileşimi artırmak isteyen markalar paylaşımlarında 6 saniyelik video paylaşım servisinin kullanımını artırıyor.

Vine'ın kullanımı yönüyle en son araştırmalardan birini küresel ölçekte önemli markalara sosyal ağlarda video içerik yönüyle danışmanlık yapan The 7th Chamber paylaştı. 70 ajans ve marka üzerinde yapılan araştırmada dikkat çeken noktalar yer alıyor. Markaların yüzde 38'i şu an Vine'da aktif olarak yer alıyor, yüzde 45'i Vine'ı medya planlama unsuru olarak görüyor.

Vine'a genel bakışın haricinde markaların Vine'ı kullanma modelleri üzerinde değişimin de yer aldığı infografikte markaların yüzde 60'ı Vine fenomenlerini tanıtım için kullanabileceğini belirtmiş.

Ağustos ayında markaların Vine kullanımı konusundaki yazımızda Gap'in içinde Vine olan tweetlerin 6 kat daha fazla etkileşim sağladığı yer alıyordu. Twitter'da etkileşimin artması için bir araç olan Vine geçen süre içerisinde kendi fenomenlerini daha da pekiştirmiş olacak ki markalar yüzde 60'ı fenomenleri, yüzde 63'ü ise markalı Vine'ları ulaşım kanalı olarak görmeye başlamışlar.

Ocak ayında doğum gününü hazırladığı video ve kanalla kutlayan Vine ile ilgili infografiği aşağıda bulabilirsiniz.

markalar-vine-arastirmasi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.