Twitter’dan müzik alanında yeni bir hamle

Twitter’dan müzik alanında yeni bir hamle

Uzun süre dijital kanalları sadece korsan olarak tanımlayan ve bu yüzden de sadece mesafeli değil, karşı duran müzik endüstrisi artık dijital mecraların sağladığı faydalardan her geçen gün daha fazla faydalanıyor. Her ne kadar dev müzik şirketleri bu adaptasyonda halen yavaş kalıyor olsa da, daha küçük ve bağımsız müzik firmaları internetin sağladığı avantajlardan mümkün olan en yüksek seviyede yararlanıyorlar.

Bunun son örneği de 300 Entertainment’ın Twitter ile imzaladığı anlaşma ile ortaya çıktı. Müziğin öne çıktığı konulardan biri olan Twitter artık bu konuda elinde bulunan verileri, yeni sanatçıların keşfedilebilmesini sağlamak amacıyla 300 Entertainment ile paylaşacak.

Anlaşma daha önce Warner Music Group’un yöneticisi olan ve 300 Entertainment’ı kuran Lyor Cohen tarafında Fransa’daki Midem konferansında ilk kez duyuruldu.

Yeni yıldızlar Twitter’dan çıkacak

Ardından yine Twitter üzerinden paylaşılan bu gelişme ile ilgili henüz çok fazla detay bulunmuyor. Cohen’in adı ve ünü dışında 300 Entertainment hakkında da çok fazla bilgi yok. Buna rağmen yapılan açıklamalardan anlaşılan, Twitter’ın elinde bulundurduğu veriler sayesinde 300 Entertainment’ın özellikle yeni ve bağımsız sanatçıların tanıtımına yönelik çalışmalar yapacağı.

Burada önemli olan detay ise yeni sanatçıların sadece müzik severlere tanıtılması değil, aynı zamanda müzik dünyasında sürekli olarak genç yetenekleri arayan sektör profesyonellerinin de ilgilerini çekebilmelerinin sağlanmasının hedefleniyor olması.

Twitter’ın müzik ekibinin yöneticisi olan Bob Moczydlowsky, konuyla ilgili olarak Twitter’ın elinde bulunan verilerin analiz edilmesi sayesinde, normal şartlarda aylar sürebilecek araştırmaların çok hızlı gerçekleşebileceği ve sanatçıların bu durumdan büyük fayda sağlayabileceğini söylüyor.

Twitter “müzik”ten vazgeçmiyor

Müzik konusu Twitter için önemli konulardan biri. Ciddi bir gelir potansiyeli barındırıyor olması nedeniyle açmış olduğu Twitter #Music’in akıbetinin belirsiz olmasına rağmen bu konudaki diğer seçeneklerini değerlendirerek, sektörün daha içerisinde yer almak isteyen Twitter için bu anlaşma önemli bir potansiyel barındırıyor olabilir.

Daha önceki girişimlerinde hedeflediği ilgiyi bulamamış olsa da Twitter, müzikten kolay kolay vazgeçecek gibi görünmüyor. Anlaşılan 300 Entertainment ile yapılan anlaşma bu konuda sadece bir başlangıç ve önümüzdeki dönemlerde Twitter’ın müzik tarafında daha da aktif olacağını görmek sürpriz olmayacak...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.