Sadece indie müzik videolarını keşfetmek isteyenler için bir uygulama: rormix

Sadece indie müzik videolarını keşfetmek isteyenler için bir uygulama: rormix

Yeni müzik keşfetmek isteyenler için sayısız uygulama var. Ama sözkonusu video olunca büyük bir prodüksiyon şirketinin imzasını taşımayan kayıtları bulmak hala zor.

YouTube müzik videolarına erişmek için iyi bir seçenek ancak kayıt şirketleriyle en içli dışlı olan platformlardan biri. Amatör sanatçıların müzik ve videolarını keşfetmek için başka uygulamalar arayanlardansanız Rormix tam size göre.

Eylül 2013'te yayına başlayan Rormix bir plak şirketinin imzasını taşımayan veya indie müzisyenlerin müzik videolarını keşfetmek için tasarlanmış. iOS ve Android için hazırlanan uygulama, kullanıcıların müzik zevklerine benzer yeni müzik videoları öneriyor. Yani uygulamaya girip arama hanesine 'Rihanna' yazdığınızda Rormix size buna benzer indie videolar getiriyor.

Rormix, İngiltere indie/kontratsız müzik sahnesinde özel bir yeri olan Manchester'da, Amman Ahmed, Mark Wheeler, Emma Owens ve Chris Farrell tarafından kurulmuş. Webrazzi ile paylaştıkları bilgiye göre, altı ayda yaklaşık 15 bin kişi tarafından indirilen uygulamanın aylık 2 binin üzerinde kullanıcısı var.

Rormix'in yeni indie videolarla yatıp kalkan ve yeni müzikleri erişilebilir hale getiren sekiz kişilik bir ekibi bulunuyor. Ekip sayesinde Rormix bugün binin üzerinde videoyu listeliyor. Sanatçılar videolarını Rormix'e kendileri yüklüyorlar. YouTube'a video yüklemeye benzer bu işlemi yapabilmek için sanatçıların videonun yayın hakkına sahip olmaları gerekiyor. Böylelikle  telif hakları gibi sorunlar da ortadan kalkmış oluyor.

Rormix'in kullanıcı arayüzü oldukça sade. Uygulama kişisel listeniz yanında, trend olan ya da en yeni yüklenen videoları görmenize izin veriyor. Uygulamanın interaktif yönü Facebook ile giriş yapılabiliyor olması. İzlenen videoları beğenmek ya da kişisel listenize eklemek mümkün.

rormix-screenshots

Rormix henüz para kazanan bir uygulama değil, şimdilik Amman Ahmed'in bir önceki girişimi roundwaves.com'in gelirleriyle finanse ediliyor. Bunun yanında ortaklıklar şirketin büyüme planlarında önemli bir yere sahip. Rormix Birleşik Krallık çapında 700 jimnastik kulübünde yayın yapan ana müzik kanalı.

Uygulama yakın gelecekte benzer ortaklıklarla büyümeyi ve marka bilinirliğini artırmayı planlıyor. Öte taraftan Rormix'in video öncesi ve sonrası reklamlar ve B2B ortaklıklarla para kazanmak planları da var. Henüz bir fondan yatırım almamış olan Rormix şu günlerde altı haneli bir anlaşma için özel bir fonla masada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.