Facebook'tan 10. yıl sürprizi

4 Şubat 2004'te Harvard'da yurt odasında hayat bulan Facebook'un geçen süre içerisindeki değişimi ve gelişimiyle ilgili infografiği geçtğimiz haftalarda yayınlamıştık.

Facebook 10. yılı için sürpriz bir uygulama hazırlanın yanında ilk mobil uygulamasının ve ilk web sayfasının görüntülerini de paylaştı.

Yarından itibaren aktif olacak sayfa ile kullanıcılar Facebook'a ilk katıldıkları günden bugüne kadar  özel anlarını video ve fotoğraf albümü olarak görebilecek. Daha önceki yıllarda olduğu 2013 yılı içinde o seneye ait önemli 20 anı derleyerek özel bir sayfa oluşturan Facebook yeni özelliğiyle daha geniş açı sunmuş olacak.

Yeni Look Back Ürünü Ekran GörüntüsüYukarıda ekran görüntüsünü bulabileceğiniz “A Look Back” isimli uygulamayla kullanıcılar Facebook’a katıldıklarından beri geçen zamanda en önemli anlarını, kişiselleştirilmiş video veya fotoğraf albümüne ulaşabilecek. Uygulamayla ilgilenenler için yarından itibaren https://www.facebook.com/lookback adresinden ulaşılabileceğini de paylaşalım. 

Facebook ilk mobil görünüm

Facebook'un paylaştığı görüntüler arasında ilk mobil uygulamanın görüntüsü de bulunuyor. 2008'de ilk iPhone uygulamasını çıkaran Facebook arada geçen sayısız güncellemenin yanında ana odağını bu alan olarak belirledi.

2013 Finansal raporunda sadece son çeyrekte elde ettiği gelirin yarısından fazlasını mobilden elde ettiğini sizinle paylaşmıştık. Webden hiç giriş yapmayıp sadece mobilden aylık 296 milyon kullanıcının Facebook'u kullandığını da yeniden belirtmekte fayda var.

Facebook'un 10. yılı için hazırladığı uygulamanın dışında bir de infografiği bulunuyor. 2004 yılından itibaren önemli ürün geliştirmelere yer alan grafikte satın almalardan sadece Instagram'a yer verilmiş.

Facebook_10yıl Zaman Tüneli

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.