Apple, iWatch ve iOS8 ile birlikte en büyük yatırımı sağlığa yapacak

Apple, iWatch ve iOS8 ile birlikte en büyük yatırımı sağlığa yapacak

Pek çok kişi için akıllı cihazların hali hazırda en önemli faydası e-posta ve Facebook’a erişimden ibaret olsa da aslında herkesin bildiği gibi potansiyeli bunun çok daha üzerinde. Özellikle de giyilebilir teknolojiler alanında yapılabileceklerin neredeyse sınırı yok.

Finanstan, verimliliğe, eğlenceden sağlığa kadar pek çok alanda dikkat çeken örnekler de ortada. Örneğin Nike ve Runkeeper uygulamaları sağlık ve fitness alanında popüler akıllı telefon uygulmaları arasında. Fakat eğer 9to5Mac’in iddiaları doğru ise her ikisi de bu alanda çok ciddi bir rakiple karşı karşıya kalmak üzereler: Apple.

Apple haberlerine odaklanmış olan sitenin konu hakkında bilgi sahibi kaynaklarına dayandırdığı haberine göre; iWatch ve iOS8 ile birlikte Apple en büyük yatırımı sağlık ve fitness alanına yapacak…

Aslında bu haber, Apple’ın sağlık alanına ilgi gösterdiğini ortaya koyan ilk haber değil. Yeni M7 işlemcisinin tanıtımında Apple sağlık ve fitness alnındaki olası açılımlarına da değinmiş ve bu konuda özel uygulamaların geliştirilebileceğinden bahsetmişti. Ayrıca anımsayabileceğiniz gibi geçtiğimiz yıl içerisinde Apple, Nike’ın FuelBand bilekliğinin geliştirilmesinde büyük katkısı olan Jay Blahnik’i ekibine katmış ve bu alana doğru somut adımlarını da atmaya başlamıştı.

9to5Mac’in haberine göre Healthbook kod adıyla geliştirilen bu özel uygulama, kullanıcının hareketlerini takip ederek yaptığı egzersizlerin sonuçlarını analiz edecek. Bunun da ötesinde uygulamanın kan basıncı, kalp ritmi ve glukoz seviyeleri gibi ağırlıklı olarak kan ile ilgili verileri analiz ederek sağlık konusunda da detaylı takip gerçekleştirmesi bekleniyor.

İsminden de yola çıkarak uygulama ara biriminin Apple’ın Passbook’una benzeyeceği tahmin ediliyor. Henüz ne zaman piyasada olacağına dair net bir bilgi yok ama görünüşe göre Apple’ın Healthbook’unu 2014 sona ermeden görme ihtimalimiz oldukça yüksek...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.