Yemeksepeti'nin yeni ödeme ortağı fastPay oldu

Yemeksepeti'nin yeni ödeme ortağı fastPay oldu

fastpay-yemeksepetiYemeksepeti'ne kayıtlı iki milyon üyeden biriyseniz bir süredir sitede dönen fastPay bannerları dikkatinizi çekmiştir. Görünen bannerlar Yemeksepeti ile fastPay arasında uzun süreli bir işbirliğinin habercisiydi. İki şirket arasındaki anlaşmaya Yemeksepeti kullanıcılarının fastPay'i de kullanarak ödeme yapmalarına imkan veriyor.

Anlaşmayla birlikte kullanıcılar, Yemeksepeti siparişlerinde ödeme seçeneklerinde fastPay’i seçebiliyor. Özelliğin kullanılması için kullanıcıların önce fastPay'e kayıt olması gerekiyor. fastPay’i kullanmak içinse yeni bir banka hesabı açmaya gerek yok. Zira fastPay EFT sisteminde bir şube olarak tanımlanmış.

Bununla uyumlu olarak fastPay cüzdanında para oluşturmak isteyen kullanıcılar diğer banka hesaplarından fastPay’e EFT yaparak dijital cüzdanlarını oluşturabiliyorlar. Kredi kartıyla yapılacak satın alma işlemleri içinse, sistem şimdilik yalnızca Deniz Bank müşterilerine imkan tanıyor.

yemeksepeti screen

Yeni özellikle birlikte Yemeksepeti siparişlerinde fastPay ödeme seçeneğini kullanmak isteyen kullanıcılar işlemlerinde fastPay’e kayıtlı cep telefonu numarası ile sayfadan ayrılmadan ve kart bilgilerini girmeden ödeme yapabiliyor. Kullanıcının cep telefonuna gelen güvenlik şifresinin ilgili alana girmesiyle ödeme tamamlanmış oluyor.

Yemeksepeti 2013 yılını 2.2 milyon kayıtlı üye, 10 binin üzerinde kayıtlı restoran, günde 60 bin sipariş ve 165 bin yemek servisi rakamlarıyla tamamlamıştı. Deniz Bank'ın online ödeme sistemi girişimi olan fastPay'in ise kullanıcı sayısı 2013 yılının ikinci çeyreğinden itibaren 250 bini geçti.

fastpaysm_gorseli2

Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Deniz Bank üye işyerlerinde yaygınlaşmaya odaklanan fastPay'in Yemeksepeti ile yaptığı anlaşma, kullanıcı sayısını artırmak için agresif bir hamle. Anlaşmayla birlikte Yemeksepeti'nde online kredi kartı geçen tüm restoranlarda fastPay geçerli olacak.

Yemeksepeti açısından bu tür bir anlaşmanın sürpriz olduğu söylenemez. Hatırlayabileceğiniz gibi geçtiğimiz sene EnPara, lansmanıyla birlikte Yemeksepeti'yle benzer bir çalışma yapmıştı. Hatta o dönem Yemeksepeti Kurucu Ortağı ve CEO'su Nevzat Aydın, EnPara reklamlarında oynamıştı.

Bu yıl Yemeksepeti aynı anlaşmayı Deniz Bank ile yapmayı tercih etmiş. Bizim duyduğumuz kadarıyla Yemeksepeti'yle anlaşmak için bankalar arasında küçük çaplı bir mücadele yaşanmış ve kazanan Deniz Bank olmuş. Tabii ki bir internet şirketiyle iş ortaklığı yapmak için bankaların böyle bir mücadeleye girmesi sektör açısından oldukça sevindirici bir gelişme.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.