Airbnb ev kiralama işinin yanına yeni hizmetler ekliyor

Airbnb ev kiralama işinin yanına yeni hizmetler ekliyor

22-25 Ocak tarihleri arasında Davos'ta gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu (WEF)  son dönemin en başarılı internet girişimcilerini ağırladı. Davos'ta en dikkat çeken şirketlerden biri de Airbnb oldu.

Taşların yerinden oynadığı konaklama sektöründe, Hilton CEO'su Chris Nassetta Reuters muhabiriyle yaptığı röportajda Airbnb'nin genişleme planlarını etkilemediğini söyledi. Yeni nesil bir internet girişiminin Hilton gibi köklü bir şirketi zorlaması bile işlerin ne kadar hızlı değiştiğini gösteriyor.

Davos'ta Sharing Economy (paylaşım ekonomisi) seansı konuşmacıları arasında olan Airbnb CEO'su Brian Chesky, şirketin önümüzdeki dönem için planlarını paylaştı. Wall Street Journal muhabiri Denis K.Berkman'ın haberine göre, Airbnb ev paylaşım işinin yanına farklı hizmetler ekliyor. Chesky, röportajında Airbnb'nin, kullanıcılar için daha fazlasını önermelerini gerektiğini düşünüyor ve "baştan uca bir deneyim" tasarladıklarını belirtiyor.

brian-chesky-airbnb-ceo-2000

"Daha spesifik hizmetler geliştirmenin yollarını arıyoruz" diyen Chesky bunlara, Airbnb kullanıcılarının yöresel bir ş ef ya da temizlik  servisi bulabilmelerini örnek gösteriyor. Şirket bu hedefi, Airbnb'de ilan verilen her bölge için kapsamlı seyahat rehberleri hazırlayarak gerçekleştirecek. Airbnb'nin 2012 yılından bu yana üzerinde çalıştığı bu rehberlerin kapsamını tahmin etmek, şirketin 192'nin üzerinde ülkede ve 34 binden fazla şehirde olduğu düşünülünce pek de zor değil. Airbnb'nin genişlemesi şirketin Türkiye pazarına da açıldığını duyurduğumuz Yelp gibi şirketlerle rekabet etmesini sağlayabilir.

Airbnb'nin uluslararası genişlemesinin öncelikleri olduğunu belirten Chesky, Paris'in yakında en büyük pazarları haline geleceğini söylüyor. 2012 yılında 2,5 milyar dolar değer biçilen Airbnb'nin 2014 yılı planları arasında halka açılmak olmadığını söyleyen Chesky: "Bu yıl halka açılmıyoruz. Bu adımı şirketin işine yarayacağı zaman atacağız: İyi bir nedenimiz olduğu zaman" diyor.

Airbnb'nin 2013 yılı performansını değerlendiren Chesky, 13 farklı girişim yaptıkları seneyi daha odaklı geçirebileceklerini düşünüyor. Bunun bir sonucu olarak Airbnb bu yılki hedeflerinde daha odaklı. Chesky bu yıl daha az sayıda ama daha büyük adımlara hazırlandıklarını söylüyor.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.