Useful'un yeni projesi lokasyon pazarlaması konusuna odaklanıyor: Pointro

Useful'un yeni projesi lokasyon pazarlaması konusuna odaklanıyor: Pointro

Bugün sizlere Useful Business Development Agency'nin yeni projesini tanıtacağız: Pointro.

Adeta bir 'kuluçka merkezi' gibi konumlanan Useful, başta Özgür Alaz olmak üzere sosyal medya ve pazarlama konularındaki tecrübeli ekibiyle beraber HesaplaBakalım gibi çeşitli projelerin altına imzasını atıyor. Pointro ise lokasyon pazarlaması üzerine odaklanmış bir proje.

Markalar yani restoranlar, oteller, mağazalar, alışveriş merkezleri, kafeler ve eğlence mekanları için lokasyon pazarlaması konusunda yardımcı bir araç olan Pointro; temel olarak müşterilerine sosyal medya ve servislerde kolayca bulunma, sosyal mecralarda ziyaretçilere ve onların arkadaş çevresine ulaşma ve ziyaretçilerle ilgili geniş bir yelpazede bilgi edinme imkanı gibi hizmetler sunuyor.

pointro-ekran-goruntusu

Pointro şu an aktif olarak 6 kişilik bir ekibe sahip. Pointro ekibi yakın gelecekte online ile offline'ın birleşeceğine ve sosyal medyanın insanların hayatında bugüne nazaran çok daha fazla bir yer kaplayacağına inanıyor. Bu doğrultuda mekanların lokasyon bazlı sosyal ağları denetlemesi ve yönetmesi gerektiğini savunan Pointro, tam da bu noktada mekanların karşısına çıkıyor ve onlara 360 derece lokasyon pazarlaması hizmeti sunuyor.

2013 yılının Ekim ayında faaliyete başlayan Pointro, şimdiye kadar 12 farklı markayla çalışmaya başlamış bile. Foursquare'i dünya üzerinde en aktif kullanan ülkerlerden biri olduğumuzu düşünecek olursak ülke olarak hem sosyal medya hem de lokasyon bazlı ağları sevdiğimiz kesin. Pointro'nun kısa sürede 12 farklı markayla çalışması, bir nevi markaların da bu durumun farkında olduğunu gösteriyor.

Diğer yandan Pointro, müşterilerine hizmet verirken kullandığı tüm teknoloji ve araçları kendi içinde geliştirmiş. Bunun avantajını da kullanmak isteyen şirket, 2014 yılında global pazarda adından söz ettirmek istiyor.

Screen Shot 2014-01-28 at 14.20.19

İstanbul'un Foursquare ve Instagram'da en popüler kafe ve restoranları

Bu arada Pointro; kendi bünyesinde hazırladığı listeler ile İstanbul'un Foursquare ve Instagram'da en popüler olan kafe, restoran ve eğlence mekanlarını belirlemiş.

Doğrulanmış hesaplarda paylaşımda bulunulan ilk zamandan Ocak 2014'ün ilk yarısına kadar geçen süreyi kapsayan rakamlara göre İstanbul'un Instagram'da en çok fotoğraf paylaşılan kafe ve restoranlarına buradan; Foursquare'de en çok check-in yapılan kafe ve restoranlara ise şuradan ulaşabilirsiniz.

Pointro İstanbul Cafe Restoran Ligi adı verilen çalışmanın tamamına -yani her iki sıralama için de ilk 100 mekana- ise e-posta adresinizi bırakarak ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.