Bitcoin'in öne çıkan girişimcisine kara para aklamaktan tutuklama geldi

Bitcoin'in öne çıkan girişimcisine kara para aklamaktan tutuklama geldi

ABD tarafından kara para aklama ve izinsiz para transferi iddialarıyla suçlanan Bitcoin'i düzenlemek için kurulan Bitcoin Foundation'in yönetim kurulu başkan yardımcı Charlie Shrem tutuklandı. New York Kennedy Havaalanı'nda tutuklanan Shrem Winklevoss kardeşlerin desteğiyle küresel anlamda Bitcoin'in en büyük tanıtıcılarından biriydi.

Shrem'in savcılık tarafından suçlama sebebini Reuters "Eylül ayında kapatılan Silk Road'a  yasa dışı uyuşturucu ticaretinde kullanıldığını bilmelerine karşın el altından siteye 1 milyon dolar değerinde Bitcoin'u yasa dışı bir şekilde satmaya teşebbüs olarak"  belirtiyor. Haberin etkisiyle Bitcoin haftaya başladığı noktadan yüzde 7 gerilemiş durumda. bitcoin-28-01Pazartesi gününe 1000 dolardan seyirle başlayan Bitcoin haberin çıkmasıyla 910 dolara kadar düşsede Çin piyasasının açılmasıyla 943 dolara kadar artış gösterdi, şu an için 926 dolardan seyrediyor. Geçtiğimiz ay devletler tarafından açıklanan kararlarla 1000 doların altına düşen Bitcoin hatırlayacağınız üzere Zynga'nın ödemelerde Bitcoin'i kabul etmeyi test ettiğini duyurmasıyla yeniden 1000 doları görmüştü.

Hükümet ve Merkez Bankası politikalarından bağımsız olarak talebe göre fiyatın belirlendiği Bitcoin'i önünde en büyük engel olan para aklama, uyuşturucu faaliyetlerinde para birimi olarak kullanılma gibi sorunları aşmadan küresel anlamda kabul edilebilir olması mümkün görünmüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.