Google yapay zeka şirketi Deepmind'ı satın aldı

Google yapay zeka şirketi Deepmind'ı satın aldı

Google, yapay zeka şirketi Deepmind Technologies'i  satın aldı. Re-code'un özel haberine göre anlaşma, internet devi Google tarafından da doğrulandı.

Bu gelişme, Google'ın yapay zeka ve robotik alanlarında son zamanlardaki en önemli büyüme hamlelerinden biri oldu. Anlaşmanın değerinin 400 milyon dolar olduğu söylentiler arasında ancak fiyat henüz Google tarafından doğrulanmış değil.

Deepmind'ın kendi websitesindeki bilgiye göre, şirket 3 yıl önce Demis Hassabis, Shane Legg ve Mustafa Süleyman tarafından Londra'da  kuruldu. Şirket, yapay zeka ile öğrenme (machine learning) ve sinir ağlarını harmanlayarak genel amaçlı öğrenme algoritmaları tasarlıyor. 

The Information'ın haberine göre ise Google bu hamleyle, uzun süredir Deepmind'ı satın almak için görüşmeleri devam eden Facebook'a şık bir çalım attı. Aynı haber, Deepmind, Google'ı yapay zeka kullanımında etik standartlara bağlı kalması için iki şirketin üyelerinden oluşan bir etik komitesi kurmaya da ikna ettiğini bildiriyor.

Google, insansız araçların ardından, geçtiğimiz Mayıs ayında Quantum Articial Intelligence Laboratuarı'nın kurulmasında NASA ile işbirliği yaptığını duyurmuştu. Deepmind'ı satın alması Google'ın yapay zeka konusunda üst düzey yetenekleri bünyesine katma hamlesi olarak da görülüyor. Şirket 2012 yılında Amerika'da Thomas Edison'ın varisi olarak bilinen Ray Kuzweil'i yapay zeka ile öğrenme ve dil işleme (language processing) ekibini yönetmesi için işe almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.