Son yıllarda sağlık sektörü odaklı servisler, uygulamalar ve akıllı bileklikler gibi ürünler fazlasıyla öne çıkıyor. Bugün size tanıtacağımız Sağlığa Merhaba uygulamasınıysa oldukça basit olarak tasarlanmış bir sağlık uygulaması olarak tarif edebiliriz.
Sağlığa Merhaba; içerisinde içmeniz gereken ilaçlarınızı tanımlayabileceğiniz ve sağlığınızı daha iyi bir konuma taşımak için çeşitli hedefler belirleyebileceğiniz çok çeşitli özelliklere sahip.
Uygulamayı açar açmaz karşınıza iPod'a benzer bir yuvarlak menü yapısı geliyor ve bu menü üzerinde dilediğiniz seçenekle ilerleyebiliyorsunuz. Uygulama içinde acil kan ihtiyacı duyurularından haberdar olabilir, sağlıkla ilgili çeşitli ipucu bilgilerini okuyabilir, en yakın hastane ve eczanelerin nerede olduğunu öğrenebilir, ilk yardım konusunda çeşitli dokümanlara göz atabilir ve vücut kitle endeksinizi hesaplayabilirsiniz.
Bunlara ek olarak yukarıda da belirttiğimiz gibi Sağlığa Merhaba'da içmeniz gereken ilaçları tanımladığınızda size hatırlatmalar yapan ilaç bölümü ve yeme-içme alışkanlıklarınız başta olmak üzere hayata dair olarak koyduğunuz hedeflere ulaşmanız için sizi motive eden hedef bölümü de bulunuyor. Kısacası Sağlığa Merhaba, Türkiye pazarı için giriş seviyesinde bir sağlık uygulaması olarak konumlanmış diyebiliriz.
2007 yılında İstanbul'da kurulan ViDizayn tarafından hayata geçirilen Sağlığa Merhaba, şirketin sağlık sektörü alanındaki tecrübelerinin bir çıktısı olmuş diyebiliriz. Bugüne kadar Pfizer başta olmak üzere, Bayer ve AstraZeneca gibi ilaç sektörü devleri için çeşitli projeler yapan ViDizayn, Sağlığa Merhaba ile üçüncü mobil uygulamasını yayınlamış oldu.
Şimdiye kadar reklam almayarak herhangi bir gelir beklentisi içine girmeyen ViDizayn, uzun vadede ise sağlık sektörü oyuncuları ile çeşitli iş ortaklıklar yapmayı düşünüyor. Bunun yanında uygulamaya yeni modüller eklenmesi ve Android versiyonunun çıkartılması da planlar arasında. Ayrıca Sağlığa Merhaba uygulaması gibi bağımsız mobil uygulama geliştirme işine devam edecek olan şirketin şu an 3 ayrı mobil uygulama fikri üzerinde daha çalıştığını belirtelim.