Twitter Cards için istatistik servisi Twitter Analytics tanıtıldı

Twitter Cards için istatistik servisi Twitter Analytics tanıtıldı

Twitter, Twitter Card kullanan yayıncılar ve markalar için detaylı istatistik sunacağı platformu Twitter Analytics platformunu duyurdu. Bundan böyle Twitter kartlarının (Twitter Cards) performansları da ölçülebilecek.

İlk kez Twitter blogu üzerinden duyurulan habere göre, Twitter Cards kullanan yayıncılar, markalar ve geliştiriciler, Twitter içeriklerinin performansını ve istatistiğini Twitter Analytics ile takip edebilecek. Bu da içerik planlarında markalara/yayıncılara nasıl bir strateji izlemeleri gerektiğine dair önemli bir fikir sunmuş olacak.

Twitter Analytics üzerinden Twitter Card'ların istatistik gösterge paneli üzerinden kolayca alınacak aksiyonları görebilecek, atılan tweet'lerin nasıl daha çok etkileşim yarattığı ölçülebilecek. Bu istatistiklerin takip edilebilir olması ile birlikte artık markalar ve yayınlar, hangi tweet'lerin daha çok ilgi gördüğünü ölçebilecek ve içerik çalışmalarını da buna göre yapabilecek. Fotoğrafla ya da video ile paylaşılan içerikler, rich media kullanımları ya da uygulamalarına giden dış bağlantıların performansı takip edilebilecek.

twitter cards

Twitter kartları, Twitter Analytics'ten farklı metrikler aracılığıyla takip edilebiliyor. URL Clicks menüsü altından pek çok detaya hakim olabilmeniz mümkün. Bu alanda Twitter kartlı olarak paylaşılan tweet'lerinizin ne kadar tıklama aldığını, ne kadar görüntülendiğini takip edebiliyorsunuz. Burada paylaşılan içeriklerin tweet sayısına oranla tweet'lerin aldığı gösterimleri izleyebilmeniz mümkün, ayrıca retweet alan içeriklerin de etki alanını ne kadar genişlettiğine dair bir fikir sahibi olbileceğinizi belirtelim.

Twitter kart tiplerine bakarak, hangi tarz içeriklerin takipçiler tarafından daha fazla beğenildiğini çıkarmak da mümkün. Bu bölümde ayrıca en çok tıklama alan tweet'lerinizi görebilir, tweet'lerinizi paylaşan ve en yüksek etki alanına sahip kullanıcıları takip edebiliyorsunuz. Twitter'ın resmi blogunda da duyurulduğuna göre Twitter bu aracı geliştirirken BuzzFeed, NBC News, Time, ESPN, MLB, Flipboard, Etsy, Foursquare ve Path gibi markalarla birlikte çalışmış. Hepsi de Twitter'da yüksek hacme sahip hesaplar olduğunu düşünürsek, Twitter kartları istatistikleri özellikle yayıncılar için oldukça önemli bir konumda.

YouTube'daki Twitter University adlı sayfanın hazırladığı tutorial videosunu da hemen yukarıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.