Socialbakers'tan küresel markaların 2013 son çeyrek raporu [infografik]

Socialbakers'tan küresel markaların 2013 son çeyrek raporu [infografik]

Geçtiğimiz hafta Türkiye'deki markaların Aralık ayında sosyal medya raporunu yayınlayan Socialbakers, bugün küresel markaların geçtiğimiz yılın son çeyreği için hazırladığı infografiği paylaştı.

Kuruluşundan itibaren markaların Facebook etkileşimlerini değerlendiren Socialbakers, Socially Devoted ürünüyle markaların sosyal medya kanallarında gelen istekleri cevaplamasını değerlendirmeye başlamıştı. Markalarla birlikte sektörel değerlendirmeye de yer veren Socialbakers'ın raporunda dikkat çeken önemli detaylardan biri; Müşteri taleplerinin değerlendirilmesi açısında Twitter en fazla talebin geldiği mecra olarak belirtilmesi.

İnfografikte sosyal medyadan gelen müşteri isteklerini cevaplamada havayolu şirketleri tüm sektörler arasında en yüksek orana sahip olurken, ardından telekom ve finans sektörleri takip etmiş. Markalar bazındaysa KLM Facebook'tan istekleri cevaplamada dünya genelinde ilk sırada yer alırken, Telkomsel Twitter'dan gelen istekleri cevaplamada ilk sırayı yer almış.

İlgi çeken noktalardan birisi de müşterilerin yarısından fazlası Twitter'da markalarla ilgili isteklerini belirtirken, Facebook bu yönde daha geride yer almış. Buna karşılık müşterilerin isteklerini yerine cevaplamada markalar Facebook'ta daha yüksek orana sahipler yani bir başka açıdan Facebook'taki müşterilerine daha çok önem veriyorlar.

Müşterilerden gelen istekleri cevaplama konusundan markaların Facebook'ta daha istekli olmasının yanında markaların cevaplama süresi karşılaştırıldığında da Facebook'taki müşteri cevaba yüzde 12 daha hızlı ulaşıyor. Sektörler açısından baktığımızda havayolu markaları yüzde 76 cevaplamayla Facebook'ta, yüzde 56 cevaplamayla da Twitter'da birinci durumdalar.

Dünya genelinde marka bazında ve sektörel bazda müşterilerin isteklerini cevaplama konusunda rakamların yer aldığı infograği aşağıda bulabilirsiniz.

SociallyDevoted Q4-2013

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.