Google'ın 2003 yılından itibaren gerçekleştirdiği satın almalar ve değerlemeleri [Webrazzi PRO]

Google'ın 2003 yılından itibaren gerçekleştirdiği satın almalar ve değerlemeleri [Webrazzi PRO]

Kuşkusuz bu haftanın teknolojik gündemine damga vuran haberlerinden biri, hatta haberi, Google'ın 3 milyar dolar üzeri bir bedelle Nest'i satın almasıydı.

Webrazzi'de de detaylı olarak yer verdiğimiz satın alma; aynı zamanda Webrazzi PRO'da da kendisine yer buldu ve haftanın grafiği yazı dizimizde sizlere Google'ın 2003 ile 2014 yılları arasında gerçekleştirdiği satın almaları aktarmaya karar verdik.

Aşağıda detaylıca görebileceğiniz listede Google'ın 2003 ile 2014 -Ocak ayının ilk 2 haftasına kadar- arasında satın aldığı şirketleri ve bedelleri bulabilirsiniz.

Listede en çok dikkat çeken isimlerden birisi, en aşağıda yer alıyor. Bugün yüz milyonlarca insanın cebine giren Android teknolojisinin temeli, aslında Google'ın 2005 yılında yaptığı -50 milyon dolarlık- bir satın almada yatıyor. Listenin başında ise 12.5 milyar dolarlık bir bedelle Google'a geçen Motorola Mobility var.

Listede ilk bakışta dikkat çeken diğer şirketler ise DoubleClick, YouTube, Wildfire, FeedBurner ve Waze diyebiliriz. 2013 yılında İsrail merkezli akıllı harita uygulaması Waze'e, 2006 yılında YouTube'a, 2008'de reklam çözümü DoubleClick'e ve yukarıda da yer verdiğimiz gibi 2012'de de Motorola Mobility'ye milyar doların üzerinde miktarlar ödeyen şirket, milyar doları seviyesini geçen son satın almasını da 2014'ün hemen başında Nest ile yapmış oldu.

googlein-2003-ile-2013-yillari-arasinda-satin-aldigi

Webrazzi PRO'ya da kısaca değinmek gerekirse; Profesyoneller için Bilgi Merkezi olarak konumlandırdığımız platform, içerisinde 950'nin üzerinde grafik bulunduruyor. Arama, Mobil, Pazarlama, E-Ticaret, Yatırım ve Ekonomi gibi 14 ayrı kategoride yüzlerce veriye sahip olan Webrazzi PRO, sektör profesyonellerine zaman kazandırıp veri odaklı düşünme fırsatı veriyor.

Webrazzi PRO ücret karşılığı üye olabileceğiniz bir platform. Webrazzi PRO'da şu an 3 farklı paket bulunuyor. 1 kişilik Bireysel, 5 kişilik Startup ve 10 kişilik Kurumsal paketin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. Webrazzi PRO hakkındaki soru, görüş ve önerileriniz için bize [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.