Çin'in ilk oyun konsolu Huawei'den: TRON

Çin'in ilk oyun konsolu Huawei'den: TRON

Sizlerle geçtiğimiz günlerde paylaştığımız bir haberde Çin oyun pazarının şaşırtıcı büyüklüğünden bahsetmiştik. Çin oyun endüstrisi, 13 milyar dolar gelir üretiyor ve şaşırtıcı şekilde Çin, oyunlar konusunda da oldukça üretici ve payın büyük kısmı yerel üreticilerden geliyor.

Kısacası Çin oyun pazarı hem yüksek oyuncu sayısı hem de yüksek oyun üretim potansiyel ile oldukça iyi durumda. Çin merkezli firma Huawei de, Çin'in ilk oyun konsolunu üreteceğini duyurdu ve Çin'in ilk yerel üretim oyun konsolu TRON ortaya çıktı.

Huawei TRON, aslında OUYA adlı oyun konsolu ile aynı segmentte yer alıyor ve rekabet anlamında OUYA ile eş değer tutulabilir. Silindirik bir yapıya sahip olan TRON oyun konsolu, Android 4.2.3 işletim sistemiyle çalışıyor. Yani Huawei'nin TRON'u Android tabanlı bir oyun konsolu. 1080p görüntü kalitesini destekleyen HDMI çıkışı olan TRON'un ayrıca 3.5mm ses çıkışı ve USB 3.0 portu bulunuyor.

Huawei TRON

Nvidia platformunu kullanan TRON, Nvidia'nın üreticisi olduğu Tegra 4 işlemciye sahip. Oyunlar açısından güçlü sayılabilecek bir mobil işlemci olan Tegra 4'lü TRON, 16GB ve 32GB'lık iki farklı kapasitede satışa sunulacak. Huawei'den yapılan açıklamara göre, TRON'un fiyatı 120 doları aşmayacak.

TRON, Çinliler tarafından Çin'de üretilmesine rağmen ilk defa Çin yerine dünyanın başka yerlerinde piyasaya çıkabilir. Bunun sebebi de, Çin hükümetinin oyun konsolları satışı üzerine uyguladığı yasaklar ve baskılar. Bakalım Android tabanlı oyun konsolları savaşını kim kazanacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.