iPhone 7 yaşında: 2007’den bu yana neler değişti? [İnfografik + Video]

iPhone 7 yaşında: 2007’den bu yana neler değişti? [İnfografik + Video]

9 Ocak 2007 yılında Steve Jobs sahnede belki de hayatının en heyecan verici anlatından birini yaşıyordu. 2,5 yıldır hayalini kurduğu iPhone’u tanıttığı günün üzerinden tam 7 yıl geçti ve bu süre boyunca iPhone gelişmekle kalmadı, tüm akıllı telefon konseptinin de günümüzdeki haline gelmesine büyük katkıda bulundu.

Sizlerle 9 Ocak 2007’de 87,90 dolar olan Apple’ın hisselerinin bugünkü 536 dolar seviyelerine ulaşmasının da en önemli nedenlerinden biri olan iPhone’un 7 yaş günü için özel bir infografik paylaşacağız.

Ama önce zamanda bir yolculuk yapıp Steve Jobs’un iPhone’u sahnede tanıttığı ana geri döneceğiz...

Statsita tarafından hazırlanan ve ilk olarak Mashable tarafından yayınlanan iPhone’un 7. yaşına özel infografikte, iPhone ile ilgili 7 önemli bilgi yer alıyor. Öncelikle bu bilgileri özetleyelim.

Öncelikle Apple bugüne kadar 420 milyonun üzerinde iPhone satmış durumda ve iPhone Apple’ın gelirlerinin yüzde 53’üne denk düşüyor. iPhone tek başına Microsoft, Coca Cola ve Disney gibi dev firmaların gelirlerini geride bırakıyor.

iPhone sayesinde Apple dünya çapındaki tüm akıllı telefon pazarının karını tek başına elde ediyor. Fakat iPhone gelirleri denildiğinde sadece cihaz satışlarını da düşünmemek lazım. App Store’un 2013 yılında 10 milyar dolarlık gelir ürettiğini de eklemekte fayda var. 2008 yılından bu yana App Store’dan 50 milyarın üzerinde uygulama indirilmiş ve Apple uygulama geliştiricilere bugüne kadar 15 milyar doların üzerinde ödeme yapmış durumda.

Eski ve yeni iPhone karşılaştırmasına geldiğimizde ise iPhone 5S, 7 yıl önce piyasaya çıkan ilk iPhone göre 40 kat daha güçlü bir cihaz olduğunu görüyoruz. Buna rağmen, yüzde 20 daha hafif.

İşte iPhone'un 7. yaşı için özel olarak hazırlanan infografik...

iPhone 7 yaşında

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.