Confide: AOL yöneticisinden Snapchat'e alternatif, profesyonellere özel mesajlaşma uygulaması

Confide: AOL yöneticisinden Snapchat'e alternatif, profesyonellere özel mesajlaşma uygulaması

Mesajlaşma uygulaması Snapchat'in Facebook'un 3 milyar dolarlık teklifini reddetmesiyle birlikte artan ünüyle alternatiflerinin de artmasına yol açtı.

Snapchat'in zaman ayarlı olması ve belirlenen zaman sonrasında mesajın kendini yok etmesiyle getirdiği farkılığı kullanan Confide profesyonelleri hedefleyerek Snapchat'ten farklılaşmayı planlıyor.

AOL Ventures'in kurucuları arasında yer alan Jon Brod tarafından desteklenen girişim, iş dünyasında gizli mesaj göndermenin önünü açmayı hedefliyor. Gizli gönderilen mesajlar okunduktan sonra siliniyor ve ekran görüntüsü almak da mümkün değil.

confide-ekran-goruntusu

Görüntü odaklı mesajlaşma uygulaması Snapchat'in aksine yazı odağında tercih edilen Confide'nin hedef kitlesi için uygun olduğu düşünülse de fotoğrafı çekip göndererek durumu anlatmaktaki hız yok. Mobilde ilerlemenin temel kaynağının hız olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda dezavantajı olan Confide'nin profosyoneller tarafından nasıl karşılanacağını birlikte göreceğiz.

Confide'nin dezavantajlarına rağmen önemli bir avantajı da var; Beyaz yakalıların yarı Türkçe yarı İngilizce konuşmaları arasında sürekli kullandığı "off-the-record" gizli kalsın sözünü uygulama üzerinde gerçekleştirmek istiyor. Uygulama eğer iş hayatında kullanıldığı kadar uygulamada da kullanılırsa başarılı olacak gibi görünüyor.

Mesajlaşmada kelime limiti olmayan uygulama, mesaj geldiğinde sadece 25 karakteri gösteriyor ve mesaja girdikten sonra ekran görüntüsünün alınmasına izin verilmiyor. Özellikle telefonda konuşulmayacak kadar gizli olan paylaşımları mesajla da kayıt altına alınmasını istemeyenler ücretsiz uygulamaya buradan ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.