Yer bildirimli ve herkese açık yüklenen fotoğrafları takip uygulaması: Pic A Moment

Yer bildirimli ve herkese açık yüklenen fotoğrafları takip uygulaması: Pic A Moment

Herkese açık olarak yüklenen fotoğrafları harita üzerine yansıtarak gösteren Pic A Moment isimli uygulama için fotoğrafların mean ve zaman tüneli denebilir. Uygulama sayesinde harita üzerinde ilgili mekan ve bölgelerde yüklenen fotoğrafları, günler ya da aylar önce yüklenmiş olsalar da gözlemleyebiliyorsunuz.

Şu anda sadece iOS versiyonu bulunan Pic A Moment uygulamasını geliştiren firma da Wunderman adlı reklam ajansının Buenos Aires ofisi. Uluslararası bir reklam ajansının uygulama yazmış olması da konunun ilgi uyandırıcı tarafı.

Pic A Moment harita üzerinde sadece fotoğrafları değil, uygulamaya gelen son güncelleme ile birlikte videoları da gösteriyor. Uygulamayı Türkiye'deki mekanlar için test ettiğimde fotoğrafların genelde Instagram üzerinden yer bildirimiyle yüklenen fotoğraflardan oluştuğunu gördüm. Platformdan fotoğrafların yer aldığı uygulamalara da direkt yönlendirme var. Örneğin arattırdığınız bir mekanda yüklenen Instagram fotoğrafının üzerine tıkladığınızda Pic A Moment uygulamasından direkt olarak Instagram uygulamasına geçiyor ve fotoğrafı yükleyen kullanıcının profil detaylarına Instagram üzerinden bakmaya devam edebiliyorsunuz.

picamoment

Pic A Moment'in bir diğer özelliği de geçmişe yönelik baktığınız fotoğraflarda yüklendiği günün hava durumunu da size vermesi. Böylece bundan tam bir ay önce, 6 Aralık'ta yüklenen fotoğraflara bakmak istediğinizde uygulama 6 Aralık'taki hava durumunu da size gösteriyor.

Uygulamanın iOS versiyonunu buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.