Sony, Windows Phone işletim sistemli akıllı telefon üretebilir

Sony, Windows Phone işletim sistemli akıllı telefon üretebilir

Sony, ürettiği akıllı telefonlarda Android işletim sistemini tercih ediyor. Android kullanıcılarının ciddi bir kitlesi olsa da pazardaki rekabet üreticileri farklı işletim sistemlerine sahip modeller üretmeye  itiyor. Son söylentilere göre bu yolu izleyen firmalar arasına Sony de katılacak. Firmanın Android işletim sistemleri telefonların yanına bu yıl Windows Phone işletim sistemiyle çalışacak yeni modeller ekleyebileceği belirtiliyor.

Nokia'nın Microsoft tarafından satın almasıyla beraber Windows Phone işletim sistemine de bir canlanma geldiği açık. Bu canlılıkla birlikte Windows Phone için geliştirilen bazı uygulamalar ve başta Nokia olmak üzere farklı firmalardan çıkan yeni çıkan modeller Windows Phone işletim sisteminin popülerliğini de artırdı.

Sony, ürettiği dizüstü bilgisayar ve tablet bilgisayarlarda kullandığı Windows işletim sistemlerinden dolayı zaten Microsoft ile yakın bir iş ortaklığı içinde. Bu da Sony'nin Windows Phone işletim sistemli telefon üretebilme ihtimalini artırıyor.

Söylentilere göre, Sony'nin Windows Phone işletim sistemli akıllı telefonunun piyasaya çıkış tarihi 2014 yılı ortası. Ayrıca bu akıllı telefonların Sony'nin dizüstü serisine ismini verdiği, tasarımsal ve performans açısından oldukça güçlü Vaio markası altında lanse edilmesi bekleniyor. Tabi telefon ve bilgisayarlar arasında özel iletişimi sağlayacak bazı ek modüller geliştirilmesi de büyük ihtimal.

Kısacası Sony, Windows Phone işletim sistemli telefonları piyasaya sunarken, Vaio marka algısının gücünden de yararlanarak Windows Phone ile güzel bir ortaklığa imza atabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.