iOS 7 adaptasyonu yüzde 78’e yükseldi

iOS 7 adaptasyonu yüzde 78’e yükseldi

iPhone kullanıcıları Apple’ın mobil işletim sistemi iOS’un yeni sürümü olan iOS 7’yi oldukça hızlı bir şekilde benimsediler. Pek çok yeni özelliği barındıran en yeni iOS sürümünün kullanıcıları tarafından bu hızda benimsenmesinde uygulamaların da payı büyük. Facebook, Vimeo ve Foursquare gibi önemli uygulamaları iOS 7’ye hızlı ayak uydurması, kullanıcıların da geçişini hızlandırmıştı.

Tüm bunlar sayesinde yayınlandıktan sonraki ilk 24 saat içerisinde de iOS 7’nin kullanım oranının hızla arttığını, hatta bu anlamda iOS 6’nın hızını geride bıraktığına da şahit olmuştuk. 3 farklı ölçümleme firması iOS 7’nin ilk gününde iOS sürümlerindeki payının yüzde 18 ile yüzde 36 arasında olduğunu açıklamışlardı. Aradan geçen yaklaşık 3,5 ay sonrasında ise bu oran daha da yükseldi.

iOS 7Apple’ın destek sayfasında yer alan bilgiler şu anda iOS 7’nin kullanım oranının yüzde 78 olduğunu gösteriyor. 1 Aralıkta aynı sayfada iOS 7’nin yüzde 74 paya sahip olduğunu görülebiliyordu. 15 Aralıkta ise bilgiler yüzde 76 olarak güncellenmişti. Yani iOS 7 son 4 hafta içerisinde yüzde 4 pay kazanmış durumda.

Aralık boyunca iOS 7’nin elde ettiği payın tamamını ise iOS 6’dan aldığı dikkat çekiyor. 1 Aralık’ta yüzde 22 olan iOS 6 oranı, 15 Aralık’ta yüzde 20’ye ve şimdi de yüzde 18’e gerilemiş durumda. Ay başından beri daha eski iOS sürümlerinin payı ise yüzde 4 seviyesinde görünüyor.

Bu hızlı adaptasyon özellikle mobil uygulama geliştiricilerinin göz ardı etmemesi gereken bir gelişme.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.