Son dakika otel fırsatları sunan LastOda günde ortalama 20 rezervasyon yapıyor [İnfografik]

Son dakika otel fırsatları sunan LastOda günde ortalama 20 rezervasyon yapıyor [İnfografik]

Geçen sene bu dönemlerde sizlere tanıttığımız LastOda, özetle kullanıcılarına son dakika otel fırsatları sunuyor. Geride bırakmaya hazırlandığımız yılı hem kendi açısından hem de sektörel olarak değerlendirip konuyla ilgili bir infografik hazırlayan şirket yetkilileriyle LastOda'nın gidişatı hakkında konuştuk.

Gerek App Store gerekse Google Play'de seyahat kategorilerinde ilk 10'da yer alan LastOda, toplamda da 150 bin indirilme rakamına ulaşmış. Kullanıcıların yüzde 70'i ise iPhone uygulaması üzerinden platformu ziyaret ediyor.

Yazının sonunda bulabileceğiniz infografikte kullanıcıların mobil alışkanlarına ve LastOda ile ilgili çeşitli bilgilere ulaşabilirsiniz. Ancak infografikte en çok dikkat çeken bilgiyi en başta vurgulamak gerekiyor: Dünyada son 24 saat içinde yapılan rezervasyonların yüzde 70'i mobil platformlar üzerinden gerçekleştirilmiş.

Bunun dışında LastOda üzerinde yapılan rezervasyonlarda yüzde 48 gibi bir oranla 4 yıldızlı otellerin tercih edildiği söylenebilir. Mobilden en çok rezervasyon yapılan saat dilimi ise 12.00-16.00 aralığı.

Günlük gerçekleşen ortalam rezervasyon sayısı 20 civarında

LastOda şu an toplamda 28 bölgede yer alan 300'ün üzerinde otelden aldığı teklifleri kullanıcılarına sunuyor. Bu noktada şirketin otel seçiminde oldukça titiz davrandığını ve her bir otelle birebir ziyaret sonucunda kontrat yaptığını belirtelim.

LastOda üzerinde gerçekleşen günlük ortalama rezervasyon adeti ise 20'ye yakın. Platformun en çok kullanıldığı şehirler ise İstanbul, Antalya, İzmir, Ankara, Eskişehir ve Konya olarak sıralanıyor.

Hedef bin otele ulaşmak

Diğer yandan bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan ve tamamen kendi imkanlarıyla finanse edilen LastOda, kısa bir süre önce yatırımcılarla görüşmeye başlamış. Şirketin hedefi ise smart money sağlayabilecek bir yatırımcı bulabilmek.

Şu an 6 kişilik bir ekip tarafından yönetilen LastOda'nın hedefi ise kullanıcılarının konaklama yapabileceği şehir sayısını arttırarak seçkin bir ağa ulaşmak. Bu noktada otel sayısı olarak kendine bin otel hedefini koyan LastOda, diğer yandan kurumsal şirket portföyünü de geliştirmeyi planlıyor.

LastOda-infografik-2013

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.