Twitter'ın değerinin bir haftada yüzde 20 artışıyla kurgulanan 3 ihtimal

Twitter'ın değerinin bir haftada yüzde 20 artışıyla kurgulanan 3 ihtimal

Geçtiğimiz günlerde Twitter'ın halka arz edildikten sonra değeri yaklaşık 3 katına çıktığını sizinle paylaşmıştık. Twitter hisselerinin yükselişi devam ediyor, sadece dün yüzde 6 değeri artan hisse 74 dolara kadar yükseldi.

Haftaya 60 dolar değerle başlayan Twitter 25 Aralık'ta ABD'nin tatil olması haricinde her günü ortalama yüzde 6 artışla tamamlayarak, geçen bir haftalık süre içerisinde yüzde 20'den fazla değer kazandı.

Hafta başında Twitter'ın hisse değerindeki ilk artış mobil reklamların büyüme beklentileri üzerine gerçekleşti olarak yorumlanmıştı. Geçen süreçte Twitter'dan herhangi bir yeni ürün veya rapor yayınlanmamasına karşılık hisse değerindeki sürekli artışın sebebiyse üç ihtimal üzerine kurgulanıyor.

twitter-hisse-haftalik

Twitter'ın değerinin yükselişinde paylaşılan ilk ihtimal bu yıl bitmeden yatırım fonlarının Twitter'ı portfolyolarına eklemeleri olduğu söyleniyor. Böylece halka arzdan itibaren sürekli değeri artan Twitter'ı yatırım fonları müşterilerine önemli bir yatırım olarak sunabilmiş olacak.

İkinci ihtimal ise ekonominin ana temeli olan arz taleple açıklıyorlar. Twitter hisse senetlerini alanlar daha uzun yatırım olarak görüp satışa sunmadığı için arzın yeterli olmadığı görüşünü paylaşıyorlar. Kişisel olarak dün 3 aylık ortalamanın 4 katı bir hacimde işlem gören Twitter'ın hisse senediyle ilgili arzın azlığına katılmadığımı belirtmek isterim.

Geriye kalan son ihitmalse Twitter'ın reklam geliri üzerine kurgulu. Twitter yeniden hedefleme reklamlarının testleri olumlu demesiyle hisse değeri o dönem için artış gösterdiğini size paylaşmıştık. Geçen süre içerisinde Twitter'a yeni reklam modeli gelmemesine karşın dünyada sayılı medya satın alma ajanslarının 2014 reklam bütçelerinde Twitter reklamlarına daha fazla bütçe ayırdığı söylentisi bu fiyatlamaya sebep olabilir.

Üç ihtimalinde sonunda Twitter'ın değerindeki bu artış şu an itibariyle temelinde net bir açıklamaya dayanmıyor. Şirketten herhangi bir açıklama olmamasına karşın bu fiyatlamanın sonunda çıkışların hangi seviyede olacağını ve Twitter'ın şu an varolan 40 milyar dolarlık değerini ne kadar düşüreceğini birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.