Popüler iPhone oyunu QuizUp’a 22 milyon dolar yatırım

Popüler iPhone oyunu QuizUp’a 22 milyon dolar yatırım

Bundan bir süre önce sizlere tarihin en hızlı büyüyen iPhone oyunlarından biri olan QuizUp’ı tanıtmış ve bu ani başarısından çıkartılabilecek derslerden bahsetmiştik.

QuizUp gerçekten de sadece bir kaç hafta içerisinde tüm beklentilerin ötesinde bir başarıya kavuştu ve son zamanlarda her hafta ortalama 1 milyon yeni indirilme ile büyümesini sürdürüyor.

Bugüne kadar 5 milyon dolar yatırım almış olan QuizUp’ın yeni Candy Crush olma ihtimali yatırımcıların da dikkatini çekti ve oyunun yapımcısı Plain Vanilla Games, Sequoia Capital’in önderliğinde gerçekleşen yeni yatırım turunda 22 milyon dolar daha yatırım almayı başardı.

quizup-screenshot

300 civarında farklı kategoride on binlerce soru bulunan ve kullanıcıların birbirleri ile bilgilerini yarıştıran QuizUp’ın başarısının önemli nedenlerinden biri de kullanıcıların uygulamaya katkıda bulunuyor olmaları. Bugüne kadar 22 bin farklı kullanıcı 100 binin üzerinde yorum ile QuizUp’ın hali hazırda zengin olan soru bankasının daha da genişlemesini sağladı.

Pek çok ülkenin uygulama mağazasında ilk 10 ile ilk 5 arasında bir konumda bulunan QuizUp Türkiye’de de oldukça popüler fakat yurtdışında olduğu kadar değil. Bu yazı hazırlanırken ABD uygulama mağazasında 11. sırada bulunan QuizUp, Türkiye’de ise 155. sırada.

5 hafta içerisinde 5 milyonun üzerinde indirmeye ulaşan QuizUp’ın yeni yatırımın birinci faydası (tahmin edebileceğiniz gibi) uygulamanın Android’e taşınma sürecini hızlandırmak. Yapısı itibariyle giriş seviyesindeki Android telefonlarda bile rahatlıkla çalışabilecek olan QuizUp’ın Android uygulamasının yayınlanması ise firma için işin rengini gerçek anlamda değiştirebilir.

Yatırımın ikinci en büyük katkısı ise uluslararası büyümeyi hızlandırmak. Şu anda uygulamanın sadece İngilizce olması doğal olarak kullanıcı sayısını İngilizce bilenler ile sınırlıyor. Fakat kullanıcıların kendi dillerinde yarışabilecek olması farklı pazarlardaki büyümesini son derece hızlı hale getirebilir. Örneğin karşınızdaki oyuncunun aynı sorunun İngilizce’sini yanıtlarken sizin soruyu Türkçe görerek okumanız, QuizUp’taki uluslararası dil bariyerini kaldırması açısından büyük bir gelişme olur.

Toplam 200 bin civarında soru ile yola çıkan QuizUp’ta şu anda yer alan tüm soruların çok sayıda farklı dile çevrilmesi içinse 22 milyon dolarlık bu yatırım fazlasıyla yeterli gibi görünüyor...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.