Hour Of Code'da 20 milyondan fazla öğrenci 600 milyon satır kod yazdı

Hour Of Code'da 20 milyondan fazla  öğrenci 600 milyon satır kod yazdı

Amerika'da genç yaşta kod okur yazarlığını aşılamak hedefiyle kurulan Code.org'un organizasyonu olan "Hour Of Code" 9 Aralık'ta Amerikan Başkanı Barrack Obama'yla birlikte pekçok ünlü ismin video çağrısıyla başlamıştı.

Code.org kampanyayla ilgili bazı istatistikler paylaştı ve 2 hafta boyunca 600 milyon satırdan fazla kod yazıldığını paylaştı.

Code.org'un kurucularından Hadi Partovi'nin yaptığı açıklamalarına göre  170'den fazla ülkeden 20 milyondan fazla öğrencinin kampanyaya katılım göstermiş. Özellikle Amerika'da çok sayıda okulun destek verdiği kampanyada kız öğrencilerin daha fazla katılım gösterdiği de paylaşılan bilgiler arasında.

Yirmi milyonun üzerindeki katılımın yüzde 83'ü ABD'li öğrenciler oluşturmuş. Katılan öğrencilerin yüzde 74'ü ilköğretim (K-12) düzeyindeyken, yüzde 51 oranında kız öğrencilerin daha fazla katılımı söz konusu.

Türkçe desteği de olan kampanyada öğrenciler basit bir kayıt formunun ardından derslere ulaşabiliyor. Video desteği de bulunan eğitimlerde basit programcılık mantığı küçük yaştaki öğrenciler için popüler görsel öğelerle birleştirilerek sunulmuş.

Siz de çevrenizdeki öğrencileri bu konuda desteklemek için code.org'u inceleyebilir, derslere buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.