Yazılım Sanayicileri Derneği'nden Girişimcilik Eğitim ve İnkübasyon Merkezi: GEMİM

Yazılım Sanayicileri Derneği'nden Girişimcilik Eğitim ve İnkübasyon Merkezi: GEMİM

İnternet girişimciliğinin sürdürülebilir büyümesi için kuluçka merkezleri ve hızlandırma programlarının gerekliliğini yurt dışı örneklerden anlayabiliyoruz. Girişimciliğin gelişmesi için ülkemizde sayıları her geçen artan kuluçka merkezlerine bir yenisi de (YASAD) Yazılım Sanayicileri Derneği'nden geldi.

YASAD, GEMİM adı verilen  Girişimcilik Eğitim Merkezi ve İnkübasyon Merkezi'nde girişimcilere sunduğu ofis alanı, eğitimin yanında yurt dışında yapılan yatırımcı görüşmelerinede katılım imkanı sunuyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı ve 3 bakanlığın desteklediği GEMİM'e başvurular bugün başlayarak 10 Ocak 2014'te son bulacak.

Başvuruların değerlendirilmesinin ardından 13 Ocak'ta girişimcileri misafir edecek GEMİM girişimcilere altı ay boyunca Levent'te ofis alanı sunuyor. 120 saat girişimcilik konusunda eğitim verececek olan hızlandırma merkezinin eğitimleri 4 Nisan'da bitecek ve programsa 27 Haziran'da tamamlanacak.

gemim-ekran-goruntusu

Programa katılacak girişimcilere 144 saat profesyonel danışmanlık yapılacak programda sektördeki başarılı girişimcilerle 12 akşam yemeği de bulunuyor. 27  Haziran'da ilk mezunlarını vermesi planlanan hızlandırma merkezinde yılda 2 kere sektöre, teknolojiye ya da demografik bir gruba odaklı hızlandırıcı program açılması planlıyor.

Her 6 ayda bir en az 10 girişimci kabul edileceği GEMİM girişimcelere sunduğu şartlar konusundaysa yönetim şartı aramıyor, fikri ve patent hakları girişimciye ait olacak ve belli bir süre düşük bir bütçe üzerine gelir paylaşım modeli uygulanacak. İlgilenen girişimciler buradan başvurularını gerçekleştirebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.