Havayı Koklayan Adam'dan hava durumu tahminleri üzerine iPhone uygulaması

Havayı Koklayan Adam'dan hava durumu tahminleri üzerine iPhone uygulaması

Havayı Koklayan Adam lakabıyla tanınan ve uzun yıllardır CNN Türk kanalında hava durumu sunuculuğu yapan Bünyamin Sürmeli, kısa bir süre önce hava durumu tahminleri üzerine bir iPhone uygulaması yayınladı.

Uygulamayı tanıtmak gerekirse; Havayı Koklayan Adam uygulamasını ilk açtığınızda karşınıza bilgilendirici 5 adet ekran çıkıyor. Bu ekranlarda yer alan ipuçlarını okuduktan sonra uygulamanın ana ekranına ulaşıyorsunuz ve o anki lokasyonunuza göre bulunduğunuz şehre ait hava durumu tahminini görebiliyorsunuz.

Uygulama içinde listelenen bilgiler ise şunlardan oluşuyor: en yüksek ve en düşük sıcaklık, nem oranı, rüzgar hızı ve rüzgar yönü. Bu arada Havayı koklayan adamda hava durumu tahminlerini ilk 2 gün için saat bazında, sonraki bir hafta için de gün bazında öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca hava durumu bilgisine göre arka plandaki görselin de değiştiğini ekleyelim.

Uygulamayı bu adresten indirebilirsiniz.

havayi-koklayan-adam-uygulamasi

Uygulamanın özellikleri arasında takip etmek istediğiniz şehir, kayak merkezi ya da sahil bölgesini eklemek; ve tek bir hamleyle o an bulunduğunuz şehirle birlikte kendi eklediğiniz lokasyonlarının hava durumu tahminlerini görüntülemek de yer alıyor. Bir diğer özellik olarak ise uygulama üzerinde bizzat Bünyamin Sürmeli'nin kendisinin hazırladığı güncel video'yu izlemek ve yorum yazmak dikkat çekiyor.

Bünyamin Sürmeli'nin kendi Twitter hesabı üzerinde paylaştığı bilgilere bakacak olursak; uygulamanın Android versiyonunun 2 ay gibi kısa bir süre sonra yayında olacağını söyleyebiliriz. Android uygulamasının yanında zaman içinde iPhone uygulamasına da ilçe bazında hava durumu tahmini gibi bazı ekstra özellikler eklenmesinin planlandığını söyleyebiliriz.

bunyamin-surmeli

Akıllı telefon kullanıcılarının oldukça büyük bir kısmının telefonlarında hava durumu tahmini yapan uygulamalara yer verdikleri tahmininde bulunabiliriz. Ülkemizde bugüne kadar yabancı uygulamaları bir kenara koyacak olursak Doğuş Yayın Grubu'na ait olan NTV Hava ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne ait olan Hava Durumu Meteoroloji uygulamalarının öne çıktıklarını söylemek mümkün.

Bünyamin Sürmeli'nin Havayı Koklayan Adam isimli uygulaması da bu iki uygulamaya rakip olmaya çalışacaktır. Şimdiden bir reklam alanı da barındıran Havayı Koklayan Adam; ciddi indirilme rakamlarına ve aktif kullanıcı sayılarına ulaşmakta zorlanmayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.