Elance ve oDesk birleşiyor

Dünyadan freelance çalışanların en çok kullandığı siteler olan Elance ve oDesk güçlerini birleştirdiklerini duyurdu. Dün iki şirketin bloglarından yapılan paylaşımla duyurulan birleşme, önümüzde aylarda sonuçlanacak.

Bu birleşmeye göre iki site ayrı ayrı yaşamlarına devam edecek. Ancak tek bir şirket ismi altında varlığını sürdürecek. Yeni şirketin CEO'luk görevine Elance CEO'su Fabio Rosati geçerken oDesk CEO'su Gary Swart stratejik danışman olarak görev yapacak.

Yapılan açıklamada yıllardan beri rakip olan bu iki şirketin birleşmesindeki ana sebep aynı değerlere ama farklı kitlelerine ulaşmaları ve benzer vizyonları olarak paylaşılmış.

Fabio-GaryHenüz kapanmayan birleşme anlaşmasının 2014'ün ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. İki taraftan da yapılan açıklamalarda bu birleşmeden elde edilecek faydalar üç ana başlıkta paylaşılıyor. Bu sebepler, üyelerin kullanması için daha kaliteli ürün/araçların geliştirilmesi, tüm kullanıcılar için daha kaliteli arama sonuçlarının sunulması ve yeni yapının şekillendirilmesinde kullanıcı önerilerin dikkate alınacak olması olarak verilmiş.

Freelance çalışanlar ile proje sahiplerine yıllardan beri hizmet sunan bu iki sitenin birleşmesi bu pazarda hakim bir dev şirketin oluşmasına yol açacaktır. İki şirketin şu aşamada birleşmemesi kullanıcı dönüşümünün sağlıklı yerine getirilemeyeceği için çok mantıklı bir hareket. Ancak gelecekte yeni ürünlerle ortak bir payda da buluşulacağı ve tek site altında devam edileceği kaanatindeyim.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.