Fjord 2014 trend raporunu açıkladı: Telekomda birleşme ve satın almalar artacak

Fjord 2014 trend raporunu açıkladı: Telekomda birleşme ve satın almalar artacak

Geçtğimiz haftalarda katıldığımız TechCrunch Disrupt Europe, NOAH13 ve LeWeb konferanslarında hemen herkes ‘mobil’in hızla tanım ve içerik değiştirdiğinde hemfikirdi. Yeni değil belki ama akıllı telefon ve diğer mobil cihazların fiziksel olarak olgunluğa eriştiği, mobilin rolünün evrildiği yönünde görüşlerini de sıkça duyduk. Bu noktada girişimcinin hafif bir kafa karışıklığı yaşaması elbette mümkün.

Bugün gelinen noktada mobil teknolojiler artık ‘tüketici ile markayı akran gören ve birbirine bağlı dikey çözümler ve deneyimler üretmek için bir platform’ olarak anlaşılıyor. Yeni yayımlanan Fjord 2014 beklenti raporu, bu evrimde başrolü telekomünikasyon firmalarına veriyor. Rapor 'mobil'e ilişkin kafa karışıklığına da ilaç olabilir.

fjord-2014-trends-report

Telekom firmalarının ‘konuşma ve data pakedi satan’ kurumlar olmaktan çıkıp, dikey servisler sunan veya bunlara aracılık eden platformlara dönüşebildikleri ölçüde hayatta kalabilecekleri yorumuna yer veren rapor, 2014’te dev firmalar arasında birleşme ve satın almalara sıkça rastlanacağı tahminini aktarıyor.

Birbiriyle konuşabilen akıllı cihaz ve servislere, akıllı ev teknolojilerine ve bunlarla bağlantılı uygulama ve API’lara yönelik yatırımların hızla artacağı da raporun öngörüleri arasında. Ancak insanların günlük yaşamlarında davranış şekillerini ve hatta görgü kurallarını değişime uğratacağı ifade edilen bu teknolojilerin altyapısının ancak telekom firmalarınca sağlanabileceği de raporda vurgulanıyor.

Dijital servis tasarımı konusunda uzmanlaşmış Fjord'ın 2014 beklenti raporunda, telekom 3.0, birbiriyle ve kullanıcıyla konuşan cihazlar, ödeme sistemleri, mobil sağlık, giyilebilen teknolojiler gibi çok başlık altında çarpıcı öngörüler var. 'Annual Trends 2014' raporunun tamamını aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.