LeWeb'13 Paris için davet ettiğimiz 3 girişime etkinliği sorduk

LeWeb'13 Paris için davet ettiğimiz 3 girişime etkinliği sorduk

Webrazzi’nin medya partneri olduğu LeWeb Paris’den iGaranti sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberleri,wbrz.in/leweb13 adresinden takip edebilirsiniz.

leweb-logo

Ekim ayının sonlarına doğru medya sponsoru olduğumuz LeWeb'13 Paris Konferansı için Türkiye'den 3 girişime bilet hediye edeceğimizi açıklamıştık.

Kısa bir başvuru formu vasıtasıyla aldığımız talepleri değerlendirerek LeWeb için Paris'te olmaktan en çok yararlanacak ve ayrıca zamanlama anlamında sıkıntı olmaması için vize problemi olmayan isimleri seçmeye çalıştık. Ve neticede adMingle, Histofme ve MeetMee girişimlerine LeWeb'13 Paris için davetiye hediye ettik.

Bu yazıda ise bu 3 girişimi temsilen etkinliğe katılan isimlerle yaptığımız kısa sohbeti sizlere aktaracağız.

selimadMingle - Shlomi Selim Benbasat (CEO)

Webrazzi: AdMingle için LeWeb'e katılmanın bir başka anlamı daha var diye biliyorum. Nedir bu gelişmeler, paylaşabilir misin?

Selim Benbasat: adMingle Aralık ayı içinde Fransa operasyonunu başlatacak. Bu nedenle LeWeb'in var olması bizim açımızdan iyi oldu. Hem LeWeb'e katıldım hem de buradaki adMingle Fransa Media Direktörü'yle eğitim ve bazı iş geliştirme toplantıları yapabildim.

Webrazzi: LeWeb'i genel olarak nasıl buldun?

Selim Benbasat: LeWeb çok kaliteli ve yüksek profil kişileri ağırlayan bir platform. LeWeb içib hiçbir yerde ulaşamayacağın kişilerle direkt temas edip, kartvizit takaslaşarak, hayallerini paylaşabileceğin bir platform diyebilirim.

Bu sene LeWeb'in 10. yıl kutlaması ile birlikte tema hep gelecek 10 yıl içerisinde ne olacak üzerinde döndü. Benim açımdan; Rusya planımız olduğu için, özelikle Rusya Panel'i çok verimli geçti ve Rusya'dan yeni temaslar ile eve dönüyorum.

oguzHistofme - Oğuz Furkan Kaytancı (Kurucu)

Webrazzi: Histofme'de son gelişmeler neler?

Oğuz Furkan Kaytancı: Histofme'de şu an herşey yolunda gidiyor, Webrazzi'de yayınlandıktan sonra biraz daha büyüme şansı bulduk, ayrica Almanya ve Fransa'da da yerel bloglarda yayınlandık. Global olarak tanınırlığımızın yavaş yavaş arttığına inaniyorum.

Webrazzi: Peki LeWeb nasıl geçti, neler söylemek istersin?

Oğuz Furkan Kaytancı: LeWeb harika, önceden internetten takip ettiğim bir konferansı yerinde, canlı olarak takip etmek mükemmel. Şimdiye kadar; Guy Kawasaki, Gary Vaynerchuk, Nick D'aloiso gibi isimleri canlı dinleme şansını yakaladık. Webrazzi'ye tekrar çok teşekkürler, burada olmak çok değerli.

Ezgi CerenMeetMee - Ezgi Ceren Işık (Kurucu Ortak)

Webrazzi: MeetMee'den bahsedebilir misin, örneğin ekipte başka kimler var?

Ezgi Ceren Işık: Girişim Fabrikası'nın düzenlediği StartUp Weekend'de bir araya geldik. Ezgi Ceren Işık, Uğur Arıcı, Cihan Akdağ ve Hasan Arslan'dan oluşan bir ekibiz. Girişimimizin adını Startup Weekend'de MeetMee App olarak belirlemiştik ancak muhtemelen bu adla devam etmeyeceğiz. MeetMee'yi kısaca etkinlik özelinde aktivite partneri bulabileceğiniz bir mobil uygulama olarak açıklayabilirim.

Webrazzi: LeWeb hakkında neler söylemek istersin, genel olarak nasıl geçti?

Ezgi Ceren Işık: LeWeb kesinlikle ilham verici. Organizasyon olarak neredeyse kusursuz. Ana sahnede Guy Kawasaki, Brian Solis gibi isimleri izlerken bir yandan Nick D'alosio gibi birinin varlığından haberdar olmak, bir yandan Startup pitch'lerini izlemek gerçekten çok güzel bir tecrübe. Paris'te olmak ise cabası. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.