Galata İş Melekleri, Bireysel Katılım Yatırımcısı Ağı olarak akredite oldu

Galata İş Melekleri, Bireysel Katılım Yatırımcısı Ağı olarak akredite oldu

Ekosistemin önemli melek yatırımcı ağı Galata İş Melekleri'ne "Bireysel Katılım Yatırımcısı Ağı" akreditasyonu verildi. Hazine Müsteşarlığı tarafından verilen "Bireysel Katılım Yatırımcısı Ağı" akreditasyonunu ile melek yatırımcıların bireysel katılım yatırımcısı olma işlemleri kolaylaşacak.

Yatırımcılara, Bireysel Katılım Sermayesi Yönetmeliği ile beraber yüzde 75 oranında vergi muafiyetiyle destek veren Hazine Müsteşarlığı bu akreditasyonla Bireysel Katılım Yatırımcısı (BKY) başvurusunu iletebilme ve BKY'lerin yatırım başvurularını iletebilme hakkına Galata İş Meleklerini üzerinden gerçekleştirmesine olanak tanıdı.

Bu hizmetlere ek olarak GBA, Hazine Müsteşarlığı ile akredite ağlar ile BKY'lerin denetimi, izlenmesi ve sisteminin geliştirilmesine ilişkin programlarda işbirliği yapacak. GBA üyeleri ayrıca, yapılan yatırımlar hakkında raporlama yaparak, Hazine Müşteşarlığı'na bilgilendirmede bulunacaklar.

Özellikle devletin destekleri ve işlemlerin kolaylaştırması girişimcilik ekosistemini gelişmesi açısından herkesin kabul ettiği konuların başında geliyor. 2013 yılında 9 girişime 4 milyon TL yatırım yaptığını belirten Galata İş Melekleri geçtiğimiz ay Mentor Clinic programıyla girişimcilerle, yatırımcıları buluşturmuştu. Umarım devletle artan işbirliği sonucunda 2014'te daha fazla yatırım haberini sizlerle paylaşırız.

Güncelleme: Elimize ulaşan bilgiye göre Keiretsu Forum da 10 Aralık'ta resmi gazetede yayınlanan kararla Bireysel Katılım Yatırımcısı Ağı olarak akredite oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.