LeWeb Paris'te sahneye ilk olarak ünlü yatırımcı Fred Wilson çıktı

LeWeb Paris'te sahneye ilk olarak ünlü yatırımcı Fred Wilson çıktı

Webrazzi’nin medya partneri olduğu LeWeb Paris’den iGaranti sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberleri,wbrz.in/leweb13 adresinden takip edebilirsiniz.

leweb-logo

LeWeb konferansı bugün itibariyle başladı. Canlı yayınını sizlerle paylaştığımız Paris'te düzenlenen ve 3 gün sürecek olan etkinliği, çok sayıda video röportaj ve yazı ile sizlere aktaracağız.

LeWeb Konferansı, etkinliğin kurucusu Loic Le Meur'nun konuşmasıyla başladı. Bu yıl etkinliği onuncu kez düzenlenmelerinin ne kadar mutluluk verici olduğunu vurgulayan Le Meur, ardından sahneye Union Square Ventures'ın yönetici direktörü Fred Wilson'ı davet etti.

Öncelikle Paris'te olmaktan çok mutlu olduğunu ve şehri çok sevdiğini söyleyen Wison, bugüne kadar aralarında Twitter ve Kickstarter gibi çok önemli şirketlerin de bulunduğu isimlere yatırım yaptı. Wilson sahnede ise yaptığı bu önemli yatırımlar ve gelecekle ilgili öngörüleriyle alakalı önemli bilgiler paylaştı.

leweb-acilis

Wilson, alışılmışın aksine big data, machine learning ya da bu tarz yalnızca duyulduğunda ilgi çeken konular yerine teknoloji temelli ağlar yaratmanın üzerinde durdu. Bilgi çağında olduğumuzu söyleyen Wilson; teknoloji tabanlı olarak yeni nesil müzik, haber ve benzer konularda ağlar yaratmanın önemine dikkat çekti.

Örneğin Twitter yatırımı üzerine konuşan Wilson şunları söyledi: "Twitter'ı yıllar önce ilk kez duyduğumda oraya gönüllü muhabirlerin çalıştığı ve haberlerin filtrelendiği bir platform olarak baktım." Wilson ayrıca "Twitter nasıl haber konusunda yeni nesil bir ağ yarattıysa, benzer şekilde YouTube da video'lar için, SoundCloud da müzik için benzerini yaptı." dedi. Bu arada bu ağ yaratma konusunda Wilson'ın verdiği diğer iki örnek ise Kickstarter ve Airbnb oldu.

Wilson online eğitim ve online eğlence pazarlarına vurgu yaptı

Wilson'ın üzerinde durduğu bir diğer konu ise online eğitimdi. Şirket olarak portföylerinde çok sayıda eğitim yatırımı olduğuna da dikkat çeken Wilson artık eğitim için öğrencileri bir odaya toplamanın ve onların başına bir adet öğretmen getirmenin gerekli olmadığını söyledi. Wilson eğitim konusunda ileride değişik modellere sahip -örneğin eğitimsel içeriklerin paylaşımı gibi- internet girişimlerinin ortaya çıkabileceğini de söyledi.

leweb-acilis

Wilson'ın dikkat çektiği bir diğer sektör ise online eğlence oldu. Özellikle Apple TV gibi cihazların hayatlarımıza girmesiyle birlikte insanların akıllı telefon ya da tabletlerini kolayca büyük ekranlarla entegre edebildiğini söyleyen Wilson; Hulu, Netflix ve YouTube gibi modellerin başarı potansiyeline değindi.

Sunum sırasında dikkat çeken anlardan biri de Wilson'ın konukalara sorduğu şu soru ile yaşandı: "Laptop'larınızla akıllı telefon/tablet'leriniz arasında bir tercih yapmanız gerekse hangisini seçerdiniz?" Soru üzerine konukların yaklaşık yüzde 80'i akıllı telefon/tablet seçeneği için el kaldırırken Wilson mobil cihazların ve uygulamaların geleceğini bu denli kolay bir yolla bile anlayabiliriz çıkarımını yaptı.

Ünlü yatırımcının önemine değindiği ve gelecekte yıldızının parlayacağını düşündüğü diğer pazarların ise online sağlık ve ödeme sistemleri olacağını ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.