Honda akıllı telefonlar için hava yastığı mı geliştiriyor?

Honda akıllı telefonlar için hava yastığı mı geliştiriyor?

Hepimizin otomobil ve motosiklet üreticisi olarak tanıdığını düşündüğüm Japon firması Honda, akıllı telefonlar için hava yastığı geliştirme konusunda çalışmalarına başlamış, hatta büyük ölçüde yol kat etmiş gibi görünüyor!

Amazon CEO'su Jeff Bezos'un patentli fikri olan "akıllı telefon hava yastığı" projesinin, her ne kadar Honda ile Amazon arasında bir patent davasının başlamasına sebep olma ihtimali bulunsa da, fikir pek çok telefon sahibinin beğenisini kazanıyor. Peki bu 'şaşırtıcı' fikir hayata geçer mi sizce?

Ciddi rakamlar ödenerek satın alınan ve sürekli olarak yanımızda bulunan akıllı telefonların düşme ya da herhangi bir kazaya kurban gitmesi önemli bir risk. Bunlar için geliştirilen hava yastığı, telefonun yer çekimine yenildiği ve tam da havada düşüşe geçtiği anda bunu algılayarak devreye giriyor. Kısacası mantık, aynı otomobil hava yastıklarındaki gibi tehlike anında hasarı minumuma indirgemek üzerine kurulu.

Biz de uzatmadan açıklayalım: Honda'nın Smarthpone Case N başlığı ile yukarıda yayınladığı video bir şakadan ibaret gibi gözüküyor. Fakat kullanıcıların piyasaya çıkmayacak bu ürüne çok fazla ilgi duyması ve bazı yayınların "Honda akıllı telefonlara hava yastığı üretecek" tarzındaki ciddi haberleri sonrasında internette ufak çaplı bir şaşkınlık oluşmuş durumda. Her ne kadar videoda kampanyanın şaka olduğu biraz anlaşılsa da, Honda araçlarında kullanılan hava yastığı ve güvenlik sistemlerinin mesajının verilmesi Honda pazarlama ekibinin büyük bir başarısı. Kısacası video Honda'nın AR-GE ekibine değil, pazarlama ekibine ait. Bakalım Honda'nın kampanyası, nasıl bir tepki alacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.