Çin'in internet abone sayısı 600 milyon, penetrasyonu ise yüzde 44 [Webrazzi PRO]

Çin'in internet abone sayısı 600 milyon, penetrasyonu ise yüzde 44 [Webrazzi PRO]

Dünyada ekonomik dengeleri yönlendiren en önemli ülkelerden biri olan Çin Halk Cumhuriyeti, internet sektöründe de kendine özgü oyuncuları ve kültürüyle fazlasıyla dikkat çekici bir pazar.

Bu yazıda ise her hafta olduğu gibi Webrazzi PRO'da haftanın en çok dikkat çeken grafiğini sizlerle paylaşıyoruz, ve konumuz ise Çin. Pew Research Center'ın yaptığı araştırmaya göre Çin'de yıllara göre internet abone sayısı ve toplam nufüsa göre penetrasyonu aşağıdaki grafikte bulabilirsiniz.

Araştırmaya göre, Çin'de 2009 yılının Aralık ayında 384 milyon internet abonesi varken aynı rakam 2011 Aralık'ta 513 milyona, 2013 Haziran'da da 590 milyona yükselmiş. Penetrasyon ise 2009 Aralık'ta yüzde 28, 2011 Aralık'ta yüzde 38, 2013 Haziran'da da yüzde 44.

Bir başka deyişle Çin'in toplam nufüsa göre internet abone sayısı penetrasyonu yaklaşık olarak 3 buçuk yılda yüzde 15'lik bir artış göstermiş. Aynı dönem içinde internet abone sayısındaki artış ise 206 milyon.

cinde-yillara-gore-internet-abone-sayisi-ve-toplam-nufusa

Webrazzi PRO için kısaca bilgi servisi tanımını yapabiliriz. İçerisinde internet sektörüne dair 14 farklı kategoride yüzlerce grafik bulunduran Webrazzi PRO; arama ve akıllı takip yapısı gibi zaman kazandırıcı bir çok özelliği bünyesinde bulunduruyor. Webrazzi PRO'yu Turkcell, Garanti Bankası, n11.com, Revo Capital, Facebook, Bank Asya ve Limango gibi çok sayıda şirket kullanıyor.

Bu arada üye girişi yapmadan da Webrazzi PRO'da arama yapabilirsiniz. Örnek bir Almanya araması için tıklayabilirsiniz. Webrazzi PRO'da 3 farklı üyelik tipi bulunuyor: Bireysel, Startup ve Kurumsal. Detaylı bilgi için şu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.