Haftada 20 milyon dolar ciro yapan Uber'in istatistikleri basına sızdı

Haftada 20 milyon dolar ciro yapan Uber'in istatistikleri basına sızdı

Şoförlü lüks araç servisi Uber, belki Türkiye'de olmasa da Avrupa'nın birçok başkentinde servis vermeye başladı. Taksi çağırma uygulamaları dışında özel şoförle kullanıcılara servis sunan Uber'in iç ağında paylaşılan birçok istatistik dün basına sızdı.

ValleyWag tarafından yayınlanan ekran görüntülerine göre Uber, haftada 20 milyon doların üzerinde ciro yapıyor. Haftada 80 bin yeni üye alan servisin mevcut 460 bin aktif kullanıcısı haftada 800 binin üzerinde yolculuk yapıyor.

Ağustos ayında Google Ventures'ın da içerisinde bulunduğu bir yatırım turuyla 258 milyon dolar yatırım alan Uber'in değeri 4 milyar dolara yaklaşmış durumda. 

uber-stats

Valleywag'in bu görseldeki değişimlerden yola çıkarak  yaptığı ortalama hesaba göre yılda 213 milyon dolar ciro yapan Uber'in 4 milyar dolardan değerlenmesi, şirketin potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilebilir.

Sızan ekran görüntüsünün gerçekliğini AllthingsD'ye teyit eden Uber CEO'su Travis Kalanick, bilgiyi sızdıran kişi ve Valleywag'in kaynağı hakkında kısa süre içerisinde yaptırımları olacağını paylaşmış.

Yayınlanan istatistiklere dönecek olursak, haftada 1.2 milyon isteğin geldiği Uber, bunların yaklaşık yüzde 75'ine cevap verebilmiş, 186 bin kullanıcıya ise güzergaha uygun araç temin edememiş. Ortalama olarak her yolculuğun 24.91 dolar olduğu Uber'in uluslararası genişlemesiyle birlikte nasıl bir büyüme yakalayacağını hep beraber göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.