Twitter yeniden hedefleme reklamlarını duyurmaya hazırlanıyor

Twitter yeniden hedefleme reklamlarını duyurmaya hazırlanıyor

twitter-logoTwitter bir süredir arka planda test ettiği Retargeting yani yeniden hedeflemeli reklamlarını yakın bir zamanda devreye almaya hazırlanıyor.

TechCrunch'ın mikroblog sitesindeki kaynaklarına dayandırdığı habere göre yarın duyurulması beklenen reklamlarda mobil ve webde yeniden hedefleme mümkün olabilecek.

Yeniden hedefleme reklamları son 2 yılın gözde konularından, dijital reklam pazarının küresel ölçekte iki haneli büyümesinini yeniden hedefleme reklamlar sayesinde  yakaladığını söyleyebiliriz. Halka arz öncesinde paylaştığı rakamlardan 150 milyarın üzerinde sayfa gösterimi yaptığını öğrendiğimiz Twitter'ın bu envanterini yeniden hedeflemeye açması ile sektörde hareketlilik yaşanacağını söyleyebiliriz.

twitter-buyutecFacebook  yeniden hedefleme reklam ürünü Facebook Exchange'i geçtiğimiz yıl hizmete almış ve çerezlerin haricinde reklam verenlerin e-posta listeleri aracılığıyla bile hedeflemesine izin vermişti. Twitter'ın e-posta listeleri ile reklama izin vermesi konusunda herhangi bir açıklama yapılmazken yeniden hedefleme reklamları önemli ipuçları var.

Yeniden hedeflemeyle Adroll'un da aralarında bulunduğu (DSP) platrformlar ile ilk zaman çalışmaması beklenen Twitter, reklam verenler ile aracısız çalışmayı planlıyor. Twitter'ın yeniden hedefleme reklamında kullanıcının reklam verenin sitesini ziyaret etmesine bakılmayarak fiyat bulunan sayfalarda gezmesi sonucunda reklam gösterilecek. Yeniden hedefleme reklamlarda kullanıcı ilgili ürün ile ilgili reklamı tweet olarak görecek.

Twitter'ın yeniden hedefleme reklamlarında en büyük problemi mobilde yeniden hedeflemenin mümkün olmaması gibi görünse de bunun da çözümü bulunmuş. Twitter'ın reklam gelirlerinin yüzde 70'i yine mobilden geliyor, bu yüzden Twitter kullanıcılarının webde yaptığı hareketler sonucu edindiği çerezleri takip ederek mobilde de hedefleme yapacağı paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Halka arzı sonrasında Facebook'da olduğu gibi düşüş yaşamayan Twitter'ın yeniden hedefleme reklamları devreye alması ile birlikte hisse değerindeki değişikliği birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.