BMW ve Mini'ler artık Amazon Cloud Player'ı destekliyor

BMW ve Mini'ler artık Amazon Cloud Player'ı destekliyor

Gelişmiş araç içi eğlence sistemleri günden güne standart haline gelirken, otomobil üreticileri teknoloji firmaları ile daha yakın çalışıyor. Son örnek, BMW ve Mini'lerin Amazon'un bulut sunucu servislerinden biri olan Amazon Cloud Player'ı desteklemeye başlaması. Model yılı 2011'den sonra olan araçlarda çalışacak sistemle, Amazon Cloud'daki arşivde saklanan müzikler araç içindeki eğlence sistemine entegre halde doğrudan dinlenilebilecek.

Özellikle araç içi buluttan müzik dinleme uygulamalarına özen gösteren Amazon Cloud Player'ın, Kindle cihazlarda kullanılabilen uygulamaların yanı sıra, iOS ve Android için geliştirilmiş uygulamaları da bulunuyor. Bu uygulamalar üzerinden araç içindeki sistemlere bağlayarak, araç içinden tüm müzik arşivinize ulaşmak ve buluttan müzik dinlemek mümkün kılınıyor.

logo_bmwgroup

Daha önce Ford ile bir anlaşmaya varan Amazon, bu sefer de BMW ve Mini markalarıyla anlaşarak hizmet verdiği segmenti geliştirmeyi de başarmış durumda. Amazon'da Dijital Müzik'ten sorumlu VP Steve Boom, Amazon'un amacını 'müşterilerin sahip olduğu müzik kütüphanesine her yerde ulaşabilmesini sağlamak' olarak açıklıyor.

Araçlarda CD çalarların artık tercih edilmemesi, USB çalarların da arşiv güncellemesi açısından efektif olmaması, otomobil üreticilerini bulut çözümlerine yöneltiyor. İlk etapta Mercedes-Benz, BMW, Mini gibi biraz daha üst segmente hitap eden markaların bu tarz çözümlere geçmesi ile birlikte, sanıyorum ilerleyen yıllarda tüm üreticiler için, araç içi eğlence anlamında standart hale gelecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.