Annelutfen.com, Ağustos ayında aldığı yatırımın ardından abonelik modelini kullanıma sundu

Annelutfen.com, Ağustos ayında aldığı yatırımın ardından abonelik modelini kullanıma sundu

Eylül 2011’de kurulan ve Ağustos ayında aralarında Fransa merkezli yatırım fonu Ventech Capital'in de bulunduğu bir yatırımcı grubundan 750 bin dolarlık 3. tur yatırımını alarak toplamda 2 milyon dolar yatırıma ulaşan Annelutfen.com düzenli olarak tekrar satın alınan ürünler için abonelik servisini açtı.

Son 1 yılda 11 kat büyüyen çocuk ürünleri üzerine dikey e-ticaret sitesi Annelutfen.com'da bebek, çocuk ve annelere için 400'den fazla marka ve 12 binin üzerinde ürün bulunuyor. Gelecek dönemde internet dışında reklamlara ağırlık vereceklerine değinen girişimin kurucularından Roys Güreli yeni iş alanları üzerine geliştirmeler yaptıklarını da bizimle paylaştı.

Özellikle bebek bezinin de aralarında bulunduğu hızlı tüketim mamülleri sunan girişimin müşterileri aldığı ürünleri düzenli bir süreklilikte yeniden almakta olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda Annelutfen.com abonelik servisi ile son yıldaki  büyümesini devam ettirecek görünüyor.

Screen Shot 2013-11-27 at 3.23.32 PM

Abonelik servisine kayıt olan kullanıcı kullandığı ürünleri seçtikten sonra dilediği sıklıkta e-posta hatırlatma seçeneğini seçiyor. İlgili e-posta geldiğinde tek tıklama ile sepete otomatik eklenen ürünü satın alabiliyor. Kullanıcıların tükettiği ürünü ve tüketim sıklığını site üzerinden yapılan işlemlerden değilde kullanıcının kendi bilgilerini girerek değerlendiren girişim, abonelik servisi kullanıcılarının ekstra indirimlerden de yararlanabileceğini belirtiyor.

Perakende de yer alan marketlerin sadakat kartları ile kullanıcı davranışlarını ölçümleyip anlamlandırmaya çalıştığını düşündüğümüzde e-ticaret sitelerinin bu yönde daha büyük avantajı olduğunu söylememiz mümkün. E-ticaret siteleri tüketicinin nereden geldiğinden, hangi ürünleri gezdiğine ve sepetinde neleri bırakıp alışveriş yapmadan çıktığına kadar ölçümleme yapabiliyor. E-ticaret sitelerinin sadece fiyat rekabetine girmeyip Annelutfen'in abonelik modeli gibi katma değer sağlayacak servisler geliştirmesi önemli.

Tüketicinin alışkanlıklarını tüketiciye yeniden sormadan bilgi edinebilen e-ticaret sitelerinin yakın zamanda müşteri ilişkileri yönetim araçlarını etkin kullanarak satışlarını daha da artıracağını umut ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.