Pinterest yeni özelliğiyle seyahat edenler için alternatif bilgi kaynağı oldu

Pinterest yeni özelliğiyle seyahat edenler için alternatif bilgi kaynağı oldu

Kadın kullanıcıların yoğunlukta olması ile birlikte moda, yemek tarifleri ile dünya üzerinden çeşitli fotoğrafların sıklıkla yer aldığı Pinterest, yeni özelliği "explore" fonksiyonunu duyurdu.

Bu fonksiyonun akıllara ilk getirdiği soru, Pinterest'in alternatif bir konum tabanlı servis olup olmaması. Ancek yeni özellikte bilgi akışının Foursquare üzerinden gerçekleşmesi bu ihtimali azaltıyor.

Günde 1.5 milyon yerin pinlendiğini ve toplamda pinlenen yer sayısının 750 milyonu geçtiğinin belirtildiği açıklamada gerçek yer ile pinlenen fotoğrafın eşleştirilmesiyle Pinterest kullanıcıları seyahat ve yer konusunda daha geniş bilgiye ulaşabilecekler.

"Promoted Pins" adını verdiği reklamları da test eden Pinterest'e küçük ve orta ölçekli işletmelerin platforma katılmasını sağlayarak önemli bir gelir kaynağı oluşturabilecek Explore'u birlikte inceleyelim.

pinterest-explore-ekran-goruntusu

Pinterest kullanıcıları yeni "board" oluştururken haritaya ekle seçeneğine evet derlerse konum bazlı pinleme başlamış oluyor. Görsel içeriği olan her bir pine haritadan yer seçebilecek olan kullanıcı yer ile ilgili başka bilgileri de paylaşabiliyor. Özellikle seyahat edenler için alternatif bir bilgi kaynağı olabilecek olan Pinterest'in mobilde bu hizmeti vermesi ayrıca önemli. Seyahat eden kişilerin çoğu zaman mobil cihazlarını kullandığını düşündüğümüzde Pinterest, hedef kitlesi için önemli bir hizmeti sunmuş oluyor.

Ekim ayında 225 milyon dolar yatırım ile 3.8 milyar dolar değerlemeye ulaştığını paylaştığımız şirket, bu adımla reklam gelirleri için önemli bir adım atmış oluyor. Pinterest'te şu an bilinen markaların çoğu bulunuyor ama hem Facebook'un hem de Google'ın reklam gelirlerinin önemli bir kısmı KOBİ'lerden geliyor. Geçtiğimiz günlerde 25 milyon aktif kobi reklam vereni olduğunu açıklayan Facebook'un izinde Pinterest'te kademeli olarak bu işletmeleri ile bünyesine dahil edecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.