Internet of Customer, Salesforce1 ile hayatımıza giriyor

Internet of Customer, Salesforce1 ile hayatımıza giriyor

Dünyanın en tanınmış bulut bazlı CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) şirketi Salesforce yeni platformu Salesforce1'i tanıttı. Özellikle nesnelerin interneti terimini müşterilerin interneti (internet of customer) şeklinde yeniden tanımlayan şirket, Salesforce1 ile müşteri ile tüm bağlantıları tek bir noktada buluşturuyor.

Odağında mobilin bulunduğu Salesforce1 ile müşterilerin internete bağlandığı her noktada olmayı hedefleyen Salesforce, özellikle mobil uygulamalar için satış ve pazarlama araçlarını entegre edememiş şirketler için önemli bir çözümü sunmuş olacak. API entegrasyonu ile internette var olan her şeye bağlanabilecek platform, yazılım geliştiriciler için de yeni fırsatları barındırıyor.

Temmuz ayında çok kanallı bir e-posta, mobil, sosyal medya, web ve pazarlama otomasyon sistemi sağlayan bulut pazarlama platformu olan ExactTarget'ı 2.5 milyar dolara satın alan şirket, entegrasyonu tamamlayarak Salesforce1'nın temelini oluşturmuş görünüyor. 360 derece müşteri ilişkisi yönetimi diye adlandırabileceğimiz Salesforce1'ı birlikte inceleyelim.

Hayatın her aşamasında internetin olmasıyla başlayan videoda, müşterilerin şirketlerin geleceğini belirlediği üzerinde durarak müşterileri anlamanın önemi ve bunun için geliştirilen çözümler anlatılmış. Salesforce'un uzun zamandır hizmet verdiği bulut tabanlı müşteri ilişkileri yönetimi ve servis yönetimine ek olarak pazarlama yönetimi ve platform hizmeti Salesforce1'da yer almış.

Özellikle Dropbox ve Evenrnote'un da aralarında bulunduğu uygulamaları AppExchane platformuna entegre ederek kullanıcılarına daha fazla hizmet sağlamanın ötesinde ihtiyacı olan kullanıcılara en uygun uygulamayı önererek satışını da sağlıyor. Kullanıcı deneyimini artırmanın yanında şirket için gelir oluşturan bu servis, uygulamaların daha geniş kitleler tarafından kullanılmasının da önü açılıyor. Var olan uygulamaların entegrasyonu haricinde Visualforce ürünü ile yazılımcılara kendi arayüzlerini yapmalarına ve uygulamaları Salesforce'a entegre eden şirket yeni ürünü Visualforce1 ile artık ara yüzden daha da öte yazılımcıların kendi mobil uygulamalarını yapmalarına olanak tanıyor.

Müşterilerin interneti ile ilgili ilerleyen süreçte daha ayrıntılı rakamların paylaşılacağını ve terimin daha da olgunlaşacağını tahmin ediyorum. Halihazırda Salesforce kullanıcıları için ücretsiz olarak yükseltilecek Salesforce1 ile ilgilenenler detaylı bilgiye buradan ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.