Atomico, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan pazarlara yatırım için yeni fonunu açıkladı

Atomico, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan pazarlara yatırım için yeni fonunu açıkladı

Özellikle yıllarda yetkililerinin Türkiye'de oldukça fazla zaman geçirdiği yatırım fonu Atomico, 476 milyon dolarlık üçüncü fonunu kaldırdı. Skype'ın kurucusu Niklas Zennström'ün kurucu ortağı olduğu Atomico'nun yeni fonu eskisinin üç katı büyüklüğünde ve ağırlıklı olarak Amerika dışındaki girişimcileri bekliyor.

Gelişmekte olan pazarları hedefleyen yeni fon, tüm Avrupa ve Çin, Japonya, Brezilya, Türkiye ve Kore gibi ülkelerde yeni işler hayata geçirmeyi hedefleyen girişimcileri hedefliyor. Avrupa merkezli bir yatırım fonu olan Atomico'nun en çok bilinen yatırımlarına baktığımızda; Supercell, Fab.com, Gailo, Kyte, Rovio ve Wrapp gibi önemli şirketleri görebiliyoruz. 

Niklas Zennstrom ve Naz Ozertugrul Niklas Zennstrom ve Naz Ozertugrul

Atomico'nun yeni fonuyla belirli bir büyüklüğe erişmiş teknoloji tabanlı şirketlere odaklanacak bir portföy oluşturmak planlanıyor. Fonun aradığı girişimlerin etkileyici bir büyüme oranına sahip olması gerektiğinin de altı çizilerek paylaşılmış.

Atomico'nun Türkiye operasyonlarından sorumlu Naz Özertuğrul, yeni fon ile ilgili "Türkiye’deki girişimlerin global pazarlara açılması konusunda çok heyecanlıyız. Şirketlerin ihtiyaçlarını titizlikle gözden geçirerek en doğru yatırımı yapmalarını sağlıyoruz ve o şirketin küresel pazarlarda yer alması için birlikte çalışıyoruz" şeklinde bir açıklama yapmış.

Atomico'nun yeni fonunu Türkiye yatırım yapıp yapmayacağını önümüzdeki dönemlerde göreceğiz. Ancak Türkiye pazarını uzun süredir inceleyen fonun önümüzdeki dönemde daha aktif olacağını tahmin ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.