Pushbullet, Android cihazınız ve PC'niz arasında Push Notification ağı kurmanızı sağlıyor

Pushbullet, Android cihazınız ve PC'niz arasında Push Notification ağı kurmanızı sağlıyor

pushbullet-logoPush Notification, yani bildirim gönderimi, akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte değerini gün geçtikçe arttıran bir teknoloji. Hem iOS hem de Android dünyasında bulunan Push Notification teknolojisi, özetle bir uygulamayı açmadan o uygulamanın size gerek internet bağlantısı ile gerekse kendi kendine (Local Push Notification) bildirimler gönderebilmesini sağlıyor.

Uzun yıllardır Push Notification teknolojisi üzerine kurulu ürün ve servisler piyasada yer alıyor. Bu yazıda ise sizlere Android telefonunuz ile bilgisayarınız arasında bir Push Notification ağı kurmanıza yarayan Pushbullet'ı tanıtacağız.

Aşağıdaki video'da oldukça detaylı bir şekilde ürünün tanıtımını izleyebilirsiniz. Kısaca üzerinden geçmek gerekirse ilk olarak Google Play'den Pushbullet uygulamasını indiriyorsunuz. Sonrasında uygulamayı açmanız ve Gmail hesabınız ile uygulamaya giriş yapmanız bekleniyor. Ardından uygulamanın sizi yönlendirdiği bazı telefon ayarlarını da yaptıktan sonra telefonunuz Pushbullet'a hazır hale geliyor. Bilgisayarınıza ise Firefox ve/veya Google Chrome eklentilerini yüklemeni gerekiyor.

Tüm bu işlemlerin ardından Pushbullet'a uygulamaya login olduğunuz Gmail hesabınız ile giriş yaptıktan sonra telefonunuza link, not, web adresi, yapılacaklar listesi veya dosya yollayabiliyorsunuz. Ayrıca cep telefonunuza gelen tüm bildirimleri bilgisayarınıza da eş zamanlı olarak alabiliyorsunuz.

Pushbullet'ın hem web sitesinin hem uygulamasının hem de tarayıcı eklentilerinin oldukça başarılı ve kolay bir arayüze sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu arada şu an herhangi bir ücret ödemeden kullanabileceğiniz servisle, Pushbullet kullanan arkadaşlarınızın cep telefonlarına da bildirim yollayabilmeniz mümkün.

pushbullet-ekran-goruntusu

Pushbullet'ı kullanmanız için aynı Wi-Fi ağını kullanmanız ya da başka buna benzer bir gereklilik bulunmuyor. Tarayıcınıza kurduğunuz eklenti ile çok uzaktaki bir Android cihazına bile bildirim gönderebiliyorsunuz. Şu an Pushbullet'ı küçük takımların kullanabilmesi için herhangi bir özellik/kolaylık bulunmuyor. Ancak büyük bir ihtimalle uygulamanın öncelikli gelir modellerinden biri ürünü kullanmak isteyen şirket ve gruplar için ayrı bir modele geçmesi olacaktır..

San Francisco/ABD merkezli Pushbullet ile ilgili yaşanan gelişmelerden sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.