Rina Onur: Kültürel temelli oyunlar bölgede büyümemizin anahtarı oldu [NOAH Konferansı]

Rina Onur: Kültürel temelli oyunlar bölgede büyümemizin anahtarı oldu [NOAH Konferansı]

noah-conference-rina-onur-1NOAH Konferansı'nın öğleden sonraki oturumlarında oyun konusuna yer verilmiş. Digi-Capital'den Tim Merel'in oyun dünyasının durumunu açıkladığı sunumunun ardından aralarından Peak Games kurucu ortaklarından Rina Onur'un da bulunduğu, Wooga, ZeptoLab ve Nordeus'un da bulunduğu oyun şirketlerinin sunumları başladı.

Peak Games'ten Rina Onur, sözlerine Türkiye ve MENA'nın nüfus olarak büyüklüğünden bahsederek başladı. Türkiye ve MENA'nın dünyanın en kalabalık 3. nüfusuna sahip olduğundan bahseden Onur, dünyanın en büyük 4. ekonomisi olacağından bahsetti.

noah-conference-rina-onur-3

Peak Games, kültür bağlantılı sosyal ve mobil oyunlar bir oyun şirketi olarak tanımlayan Rina Onur güncel rakamlar da paylaştı. 12 milyon günlük aktif kullanıcıya sahip olduklarını paylaşan Onur, Twitter'ın 780 günde, Facebook 850 günde Peak Games'in ise 270 günde 10 milyon kullanıcıya ulaştığını belirtti.

En iyi oyunları değil bölge insanının aç olduğu kendi oyunlarını oynamak istediklerini belirten Onur, ilk oyunları Okey'in ilk yayına alındığında rehber bölümünün bile olmadığını çünkü nesillerdir oynandığını belirtti.

noah-conference-rina-onur-2

Poker'in Amerika'da neyse özellikle Türkiye'de Okey'in de o olduğunu söyleyen Onur, bölge için de bu çeşit oyunlar geliştirdiklerini ve asıl oyuncu kitlesinin de buradan geldiğini açıkladı. Oyunların yayılımının en çok ağızdan ağıza olduğunu söyleyen Onur, bazı markalarla yaptıkları ortaklıkların da kendilerine büyük fayda sağladığından bahsederek sunumunu sonlandırdı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.