Mobile hotspot aracı deMiFi, yabancı ülkelerde interneti yanınızda taşımanızı sağlıyor

Mobile hotspot aracı deMiFi, yabancı ülkelerde interneti yanınızda taşımanızı sağlıyor

TechCrunch Disrupt Europe etkinliğinde tanıştığımız ve sizlerle de tanıştırdığımız deMiFi, Almanya'yı ziyaret eden turistler için mobile hotspot hizmeti sağlıyor.

Şu an için yalnızca Almanya'da hizmet veren deMiFi'ı, ülkeyi ziyaret etmeden bir kaç gün önce demifi.eu adresinden otelinize ya da dilediğiniz lokasyona sipariş edebiliyorsunuz. Ardından Almanya'da geçireceğiniz süreye göre dilediğiniz zaman aralığında cihazınız için internet bağlantısı satın alabilmeniz mümkün. Bu arada şu an için cihazı satın alamıyorsunuz, yalnızca kiralayabiliyorsunuz.

deMiFi'ı kiraladığınızda ülkeden çıkarken cihazı herhangi bir posta kutusuna bırakmanız, ya da belirlenen adrese göndermeniz gerekiyor.

3 kurucu ortak (Mojtaba Taali, Ali Cooranloo ve Jeremy Pine) tarafından kurulan şirket Berlin/Almanya merkezli. Ofis olarak girişimlere ortak çalışma alanı sağlayan Betahaus'u seçen deMiFi, 2 ay kadar önce kurulmuş.

Bugüne kadar herhangi bir pazarlama bütçesi harcamamasına rağmen 100'ün üzerinde siparişe ulaşan deMiFi, yatırım alarak büyümesini hızlandırmayı hedefliyor. Şirketin öncelikli büyüme stratejisi ise tren istasyonları ve havaalanları gibi noktalara, insanların internet üzerinden sipariş vermeden direkt olarak satın alma ya da kiralama yapabilecekleri cihazlar yerleştirmek.

almanya-demifi Her yıl 30 milyon yabancıyı ağırlayan Almanya'da istatistiklere göre turistlerin yüzde 40'ı mobil olarak internete bağlanıyor

deMiFi'da günlük 2.99 Euro'dan başlayan fiyatlarla -100 MB- mobil internet paketi satın almanız mümkün. Aynı anda 8 cihaza kadar destek verebilen deMiFi'ı Almanya'nın her tarafında kullanabiliyorsunuz. deMiFi'ın günlük ya da aylık olarak sunduğu paketlere buradan ulaşabilirsiniz.

Bu yılın Eylül ayında piyasaya açılan deMiFi'ın önümüzdeki yıl için Avrupa'daki diğer bazı ülkelere de açılma planı bulunuyor. İş modeli olarak oldukça doğru bir probleme hitap eden deMiFi, Almanya'da GSM operatörü olarak Vodafone'u, ulaştırma içinse DHL'i kullanıyor. Sürdürülebilir ve ölçülebilir iş modeliyle deMiFi hakkında Webrazzi'de yer vereceğimiz başka haberlerde görüşmek üzere. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.