500 Startups kurucusu Dave McClure ve ekibi Geeks On A Plane (GOAP) etkinliği için yeniden İstanbul’a geldi. GOAP İstanbul Meetup etkinliği Dave McClure ile başladıktan sonra 2 oturum gerçekleşti ve girişimlerin sunumu ile sona erdi.
İlk oturumda küresel ölçekte girişim sermayeleri konuşmasında modaretörlüğü Dave McClure yaparken Ali Karabey (212), Barış Aksoy (Intel) ve Cenk Bayrakdar (Revo) panelist olarak yer aldı.
Panelistler girişim sermayeleri olarak nelere yatırım yaptıklarını ve gelecek beklentilerini belirtmeleri devam eden oturumun en dikkat çeken konusunun ise Hasan Aslanoba olduğunu belirtebilirim. Revo'nun da yatırımcısı olan ve yaptığı yatırımlar ile adından sıkça söz ettiren Hasan Aslanoba'nın sektöre kazandırdığı ivmenin önemini ve özellikle Dave McClure'ın Türkiye ekosistemi için "yeni Hasan'lar" çıkmalı demesi önemli noktalardandı. :)
İkinci oturumda ülkemizden başarılı girişimcileri Arden Agopyan (Cloudarena), Ersan Ozer (Youlike), Aslı Gökdere (Evmanya) Gizem Yasa (Butigo) ve Fatih İşbecer (Pozitron) kuruluş hikayeleri ile birlikte karşılaştıkları zorluklardan bahsettiler. Burak Büyükdemir'in modaretörlüğünü yaptığı panelin girişimcilere yönelik can alıcı noktasını konuşmanın sonunda Arden'in söylediği satış tüm problemleri çözer olarak belirtebilirim.
Yapılan iki panelin üzerine 5 girişim Startup Olympics (Girişim Olimpiyatları) adı verilen oturumda jüriye girişimlerini tanıttılar. Dave McClure'un da aralarında bulunduğu 5 Geeks'in girişimleri değerlendirmesiyle İstanbul Meetup sonlandı. Jüri tarafından Picus'un en beğenilen girişim olduğu etkinlikte yer alan girişimlere birlikte bakalım.
Enforceapp: Lokasyon bazlı bir mobil uygulama olan Enforce ile yerel idarelerin eksiklerinin vatandaşlarca rapor edilebilmesini sağlıyor. Konum tabanlı olarak fotoğraflarla sorunun bildirilmesi ve diğer kullanıcıların bu sorunu onaylamasıyla ilgili kuruluşa sorunu bildiriyor. Belediye ile halk arasında iletişimi sağlayan uygulamada belediyelerin kullanıcılara anlık olaylar ile ilgili bildirim yapması da mümkün. Muhammet Can, Mustafa Simav, Kadir Anıl Turğut, Onur Can Sert tarafından girişimin gelir modeli ise belediyelerden alınan aylık ücret.
Picus Security: Kurum güvenlik kontrollerinin ne derece koruma sağladığını, bulut üzerinden ve yerel ağ üzerinden alan uzmanlığı gerektirmeksizin test eden bir yazılım çözümü. Çağlar Abbasoğlu, Süleyman Özarslan ve Volkan Ertürk tarafından kurulan girişim Tübitak ve Kosgeb'den destek almış. Picus Security’nin geliştirdiği teknolojiler, siber saldırılardan korunmak için yaptıkları bilişim güvenliği yatırımlarının kurumların güvenliğine ne derece katkı sağladığını test etmektedir. Girişim güvenlik risklerini önceden tespit ederek, maddi zarara neden olan güvenlik tehditlerine karşı korunma sağlıyor. Girişimin gelir modeli ise üyelik ücretine dayanıyor.
Havooz: Şirketlerin yüksek veri analiz ve depolama ihtiyaçlarına çözümler üretiyor. Dr. İsmail Arı ve Melih Koca tarafından 2011 yılında kurulmuş. Girişim 2014 itibariyle 10 milyar dolara ulaşması beklenen bir pazardan pay almak istiyor. KOSGEB’den destek alan Havooz, sektöre özel katma-değer uygulamaları geliştirilip müşterilerine sunuyor. İlk satışını ise Avea’ya yapan girişim oda noktasında telekom şirketlerinin olduğunu söylemek mümkün. Yatırım ihtiyacını 500 bin dolar olarak belirten girişim ekibi genişletmek ve satışları artırmak istiyor.
Parqr: Beren Ceylan, Ali Onur Baykal tarafından kurulan girişim koşu, yüzme, bisiklet gibi sporları yapanların kendi parkurlarını mobil uygulama üzerinden oluşturmasına olana tanıyor. Kullanıcılar birbirilerinin parkurlarını takip edebiliyor ve aynı parkurda daha iyi zamanlama yapmış kişileri görebiliyor. Yüklemenin ücretsiz olduğu uygulamanın gelir modeli ise uygulama içi satın alma ve reklam gelirleri olarak belirlenmiş. Girişimin gelecek hedefi ise uygulama ile entegre çalışan giyileblir teknoloji ürünlerinin satışı.
Tarzimon: Tasarım ürünlerine odaklı kullanıcıların beğendikleri ürünleri de sisteme yükleyebildikleri sosyal bir e-ticaret sitesi. Kullanıcının sosyalleştiği ağı network pazarlama üzerine kurgulayan Tarzimon kullanıcıların beğendikleri ürünleri paylaşıp, önerebilmesine ve satışlar üzerinden puan elde ederek para kazanmasına olanak tanıyor. Şirketin gelir modeli satıştan elde edilen gelirin haricinde ürünlerin diğer e-ticaret sitelerine yönlendirmesi ile alınan komisyon üzerine kurulu. Girişimciler ülkemiz potansiyel pazarlarının 1 milyar dolar olduğunu belirtiyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap