GOAP İstanbul Meetup, Dave McClure'un sunumu ile başladı

Geek on a Plane İstanbul etkinliği Dave McClure‘ın sunumuyla başladı.
GOAP İstanbul Meetup, Dave McClure'un sunumu ile başladı

Geek on a Plane İstanbul etkinliği Dave McClure‘ın sunumuyla başladı. Dün Webrazzi ofisinde ağırladığımı Geek On A Plane ekibi bugün İstanbul'da bir tanışma toplantısı düzenlediğini daha önce sizlerle paylaşmıştık.

Yarım günlük bir etkinlik olarak planlan Geek On A Plane İstanbul Meetup, 500 Startups kurucusu Dave McClure'un sunumuyla başladı. Katılımıcılar arasında kaç girişimcinin bulunduğunu sorarak konuşmasına başlayan Dave McClure bunlara iyi bakın işleri çok zor diyerek katılımcıları güldürdü.

Girişimci ekosistemi ile sunumuna başlayan Dave McClure, ABD'de oturmuş ekosisteme değindi. Girişim sermayesinin sadece sayıca çok olmasından daha da öte odaklanmış girişim sermayelerinin öneminden bahsetti. Sunumundan önemli noktaları paylaşacağım yazının sonunda Dave McClure'ın sunumunu bulabilirsiniz.

BYeG6AwIUAAnP3J

Konuşmasında tohum yatırımlarının başarısızlığnın iyi bir eğitim olarak görülmesi gerektiğini belirterek başarısızlığın gelecek başarıların temeli olacağının altını çizdi. Son yılların önemli terimlerinde Yalın Girişim'in öneminden de bahsetti.

500 Startups'ın kurucusu girişimlerin en az maliyetle ürünü oluşturması ve özellikle yalın girişim temeli ile ürünü geliştirebilmeden ziyade ürünün kullanıcı tarafından kullanılıp kullanılmayacağının sorgulanması gerektiğini değindi. Özellikle topluluk destekli fon toplama yöntemlerinin artması ile ürünü oluşturmak için gerekli olan maliyetin kolayca sağlanacağını öne sürdü.

Girişim yatırımcılarını 2000'den önce ve 2008'den sonra olmak üzere ikiye ayıran Dave McClure, iki dönem arasındaki konjonktür farkının üzerine durdu. 2000 öncesinde kurulan girişimleri şişko, ağır ve dinazor olarak tanımlayarak örnekleri ise Sun Servers ile Oracle olduğunu belirtti. 2000 öncesinde 100 milyondan daha az insanın internete bağlı olmasının 2008 itibari ile değiştiğini söyledi. 2008'de 3 milyardan fazla insanın internete girebildiğini belirterek değişimin önemli etkeni olarak tanımladı. Yalın girişime yeniden değinerek ürünün oluşturulma süresinin 90 güne kadar düştüğünü söyledi.

Dave McClure'ın sunumunun tamamına buradan ulaşabilirsinz.

Görsel Kaynak: @Noornet

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.