Yerli kişisel mobil uygulama yapabilme platformu: Kendim

Yerli kişisel mobil uygulama yapabilme platformu: Kendim

Akıllı cihazların kullanımının artması ile mobil uygulamalara olan ilgi de her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz günler Apple'ın etkinliğinde açıklanan rakamlar arasında bulunan App Store'da 1 milyondan fazla uygulamanın bulunması ve bir başka raporda 2012'de 36 milyar uygulamanın indirilmesi ilgiyi kanıtlar nitelikte.

Mobil uygulamalara olan bu yoğun talep ise yurt dışında Shout'em'in de aralarında bulunduğu kod bilmeden kişilerin ve şirketlerin basit uygulamalar hazırlayabildikleri platformların önünü açtı. Ülkemizde bu alanda  ilk örneklerinden birisi ise Kendim isimli servis oldu.

Ankara merkezli bir girişim olan Kendim.com; Altan Tanrıverdi, Burak Akgül, Kıvılcım İstanbulluoğlu'nun ortak olduğu  Genel tarafından hayata geçirilmiş. Platforma bireysel kullanıcılar Facebook ile giriş yaparak kendi mobil uygulamalarına sahip olabiliyor. Sadece bireysel kullanıcıların değil şirketlerin de kolaylıkla mobil uygulama yaptırabileceği platformda uygulamanın başlangıç fiyatı ise yıllık 180 TL'den başlıyor. Hem iOS hem de Android için uygulama yapılabilen Kendim.com'u  tüm özellikleri ve fiyatlarıyla birlikte inceleyelim.

kendim-ekran-goruntusu

Kullanıcılarını mobil kartvizitinize sahip olun diyerek karşılayan Kendim.com'un giriş sayfası, landing page (iniş sayfası) olarak tasarlanmış. Basit giriş arayüzü ile isim, soyisim ve e-posta adresini belirterek kayıt olmanın mümkün olduğu gibi Facebook ile tek adımda giriş yapılabiliyor. Uygulama ile kullanıcı Facebook, Twitter ve Foursquare'da yaptıklarını anlık olarak paylaşabilmesinin yanında uygulamayı indirenlere özel anket ve bildirimde gönderebiliyor.

Kendi mobil uygulamasına sahip olmak isteyen kullanıcılar için 4 ayrı paket seçeneği olan Kendim.com'un fiyat aralığı 180 TL'den başlıyor 3000 TL'ye kadar çıkıyor. Bu fiyatlerın içinde 99 dolarlık Apple Store kayıt bedeli bulunmuyor. İlk paket olan Standart Paket'te 180 TL yıllık ücret ile kullanıcılar kendi mobil uygulamasına sahip olarak  Facebook, Twitter ve Foursquare paylaşımlarını uygulamayı indiren kullanıcılarla paylaşabiliyor bunun haricinde yıllık 50 bildirim gönderme hakkına sahip. İkinci paket olan yıllık 550 TL ücretli Profosyonel Paket'te sınırsız ileti gönderimine ek olarak uygulamayı indiren kullanıcılar ile ilgili detaylı rapor özelliği de sunuluyor.

Özellikle milletvekillerini ve ünlüleri hedefleyen Kurumsal Paket'te sınırsız bildirim gönderiminin haricinde Profosyonel Paket'te olduğu gibi detaylı kullanıcı istatistikleri mevcut. Kurumsal Paket'te kullanıcıya özel uygulamanın içine özel hizmetlerin eklenmesinin haricinde sınırsız anket yapabilme olanağı da bulunuyor. Özellikle yaklaşan seçimler öncesinde aday milletvekillerinin sıklıkla tercih etmesini beklediğim pakette sınırsız destek hizmeti de bulunuyor.

Kendim.com'un yurtdışı örnekleri ile karşılaştırıldığında platform olarak daha uzun bir yol olmasına karşılık özellikle ülkemizde ilklerden olması ve 180 TL gibi uygun fiyatla hizmet paketinin bulunması gelecek adına önemli noktaları barındırıyor. Ankara'dan çıkan girişim ile hazırlanan Android uygulamaları buradan bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.