Amerikalıların yüzde 8'i, haberleri Twitter üzerinden takip ediyor [Araştırma]

Amerikalıların yüzde 8'i, haberleri Twitter üzerinden takip ediyor [Araştırma]

Yayınlanan yeni bir araştırmaya göre Amerikalıların yüzde 8'i,  yani kabaca ve yuvarlanmış bir hesapla ABD'de yaşayan her 10 kişiden 1'i haberleri Twitter aracılığıyla takip ediyor.

Pew Research Center tarafından yayınlanan araştırmaya göre, ABD'deki yetişkinlerin yüzde 16'sı Twitter kullanıcısı ve bu yüzde 16'lık kısmın yarısı da haberleri Twitter'dan takip ediyor. Pew Research Center, kısa süre önce yayınladığı bir başka raporda da Facebook'a yer vermiş, her 3 Amerikalıdan 1'isinin haberleri Facebook üzerinden takip ettiğini belirtmişti.

twitter-usersDaha henüz dün sizlere aktardığımız bir trend raporu da haber siteleri için sosyal ağların önemini vurguluyordu. Açıklanan farklı raporların, aynı görüşte olması da araştırmaların sağlamasını yapmamıza imkan tanıyor.

Araştırmalardan çıkan ortak sonuç, sosyal ağların haber alma ve haberlerin yayılması anlamında önemli bir role sahip olması. Pew Research Center'ın yaptığı araştırmada, Twitter üzerinden haber tüketen ABD'li yetişkinlerin demografik bilgileri de paylaşılmış. Buna göre, ABD'nin yüzde 8'lik kısmını oluşturan bu kitle içerisindeki söz sahibi grup, 18 ve 29 yaş arasındaki gençler.

Twitter kullanımı aynı zamanda bu kullanıcıları genelde 'mobil' yapıyor, çünkü Twitter'ın ağırlıklı kullanımı özellikle ABD'de mobil üzerinden gerçekleşiyor. Ayrıca, araştırmalardan çıkan sonuca göre, haberleri Twitter üzerinden takip eden kitle oldukça eğitimli. Haberleri Twitter'dan takip eden her 10 kişiden 4'ünün lisans derecesiyle mezun, aynı metrikle haberleri Facebook'tan haber takip edenlerin eğitim seviyesi ise daha düşük.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.