Yeni iPad Air'in uygun fiyatlı alternatifi iPad 2'yi mi yoksa iPad Mini'yi mi alırdınız?

Yeni iPad Air'in uygun fiyatlı alternatifi iPad 2'yi mi yoksa iPad Mini'yi mi alırdınız?

Apple dün yaptığı etkinlikte dün iPad Air'i tanıttı. Apple hisseleri günü düşüş ile kapatsa da 4. nesil iPad'e göre daha ince ve daha hafif olan iPad Air tasarımı ile sosyal medyadan olumlu tepkiler aldığını söyleyebiliriz.

Fiyat yönüyle aralığı geniş tutarak daha geniş müşteri kitlesine ulaşmak isteyen Apple, 499 dolardan başlayan iPad Air'den daha ucuz ürün isteyen müşterileri için  iPad 2 WiFi ürününü 399 dolar etiketle satıyor. iPhone 5C üretimini azaltma kararı ile sonuçlanan uygun fiyatlı iPhone 5C stratejisi ile karşılaştırıldığında Apple'in tablet stratejisi farklı da olsa iPad 2'ye alternatif iPad Mini 299 dolara satışı devam ediyor.

iPad Mini'nin ekran boyutu haricinde iPad 2'den daha düşük özelliği bulunmaması ve daha iyi kamera ve Siri gibi özelliklerin bulunması yaklaşık 3 yıl önce çıkan iPad 2'nin varlığını sorgulatıyor. Satın almak isteyenler için 41 ülkede satışa sunulan ama ülkemiz için satış tarihi belirli olmayan iPad Air ve iPad Mini 2'nin özelliklerini ve fiyatlarını tablo haline getirdim.

ipad air-ipad 2-ipad mini 2-ipad miniTablodan incelediğimizde iPad Mini 1080p video kaydeden kamerası, Siri özelliği, hücresel veride 4G kullanması ile iPad 2'den teknik özellikler konusunda çok daha önde olduğunu söylemek mümkün. Ekran yönüyle 1.8 inch daha küçük ekrana sahip olma dezavantajı olan iPad Mini ağırlık yönüyle bunu avantaja çeviriyor. iPad Mini, iPad 2'nin neredeyse yarısı ağırlığında.

399 dolar fiyat etiketine sahip iPad 2'den daha fazla özelliğe ve aynı ekran boyutuna sahip iPad Air'in 499 dolar olması ve yine ekran hariç daha fazla özelliğe sahip iPad Mini'nin 299 dolara satışa sunulmasının sonuçlarını yakın zamanda göreceğimizi tahmin ediyorum.

ipadair-ipad 2- ipadmini retina-ipad mini-karsilastirma

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.